Givt app maakt digitaal betalen mogelijk in Graafse kerken.

GRAVERMAAT: Givt app maakt digitaal betalen mogelijk. Bericht uit de nieuwsbrief van de Parochie Heilige Elisabeth.

Givt app maakt digitaal betalen mogelijk.

Het is niet meer vanzelfsprekend dat iedereen contant geld bij zich heeft.
Veel geldtransacties verlopen via de pinpas.
Daar komt bij dat door de coronacrisis het kerkelijke leven zich grotendeels digitaal afspeelt.

Reden voor de Parochie Heilige Elisabeth van Grave en omgeving om naast contant betalen, ook een vorm van digitaal betalen mogelijk te maken.

“We zien dat de behoefte aan digitaal betalen steeds meer toeneemt, ook in onze parochie. Nadat er in het bisdom een aantal pilots zijn gedraaid, gaan wij net als in bijvoorbeeld Nijmegen en Druten ook het digitaal betalen faciliteren”, vertelt bestuurslid Roland Eijbersen die het proces binnen de parochie begeleidt.

Hoe werkt het?

De Graafse parochie heeft de samenwerking opgezocht met Givt, een bedrijf dat doneren en digitaal betalen met de smartphone mogelijk maakt. Iedereen kan gebruik maken van deze service.

Je downloadt de Givt‐app via Google Play of de App Store op je smartphone: https://apps.apple.com/nl/app/givt/id1181435988 of via https://play.google.com/store/apps/details?id=net.givtapp.droid2&hl=nl

Na installatie kan er via een keuzemenu gericht worden gegeven of door het scannen van een QR‐code ter plaatse. Op elk moment en op elke plaats kan er gedoneerd worden. Het betalen is veilig en gebeurt anoniem. Uiteraard blijft het mogelijk om ook contant te betalen binnen de parochie. Meer informatie is te vinden via www.givtapp.net

Digitaal betalen

“De parochie heeft inmiddels de St.‐Elisabethkerk in Grave aangesloten op de Givt‐app. Zo zijn alle offerblokken van de Mariakapel in Grave voorzien van QR‐codes”, vertelt Eijbersen. “Jolanda Adams van Adriaans Drukwerk heeft de kaartjes met QR‐codes mooi voor ons gedrukt. Dat maakt digitaal betalen dan gemakkelijk.

Daarnaast hebben we de collectemandjes voorzien van speciale sensoren, waardoor mensen die de Givt‐app op hun smartphone hebben geïnstalleerd via een bluetooth verbinding digitaal kunnen bijdragen.

Verder gaan we de dorpskerken van QR‐codes voorzien. Ook ons YouTube‐kanaal, uitzendingen via kerkomroep.nl en onze parochie website zijn van QR‐codes voorzien.

De samenleving gaat digitaal en wij als parochie gaan daarin mee. Als we straks weer méér mensen mogen toelaten, is het goed om nu alvast met digitaal betalen aan de slag te gaan. Dit is een blijvertje.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: