Breuk in Brabantse coalitie.

GRAVERMAAT: In het journaal gaf oud-wethouder en CDA gedeputeerde Eric Ronnes tekst en uitleg over de breuk in Brabant.

Nu staan alle neuzen van het CDA weer in dezelfde richting.

Den Haag vond het altijd een gedoog keuze van Brabant zelf. 

CDA beëindigt samenwerking met Forum voor Democratie.

Het afgelopen jaar heeft een groot aantal FvD-incidenten plaatsgevonden die het CDA niet in de koude kleren zijn gaan zitten. Het recente vertrek van weer een FvD-Statenlid, Hans Smolders, is voor ons de druppel die de emmer deed overlopen. Het was niet stabiel en het morele kompas was zoek.

Een stabiel en slagvaardig provinciestuur is nodig voor Brabant. Gedeputeerden Ronnes en Lemkes zijn beschikbaar om Brabant bestuurbaar te houden in een eventuele voorlopige situatie met een politieke minderheid. De CDA-fractie zal zich beraden op de vervolgstappen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: