Welzijn Ouderen Grave zet zich onverminderd in voor alle ouderen in Escharen, Gassel, Grave en Velp.

GRAVERMAAT: Ondanks de forse korting op de subsidie gaat het bestuur door om zich in te zetten voor de ouderen. 
GRAVE – “In de maand maart werden wij onaangenaam ‘verrast’ door de aangekondigde korting op de gemeentelijke subsidie voor de komende jaren van in totaal ruim 50%”, laat het bestuur van Welzijn Ouderen Grave weten aan Arena.

“Als partner en mede-uitvoerder van het ouderenbeleid in de gemeente Grave viel ons dit koud op het dak, temeer omdat Welzijn Ouderen Grave, op verzoek van de gemeente Grave, deze taak met veel enthousiasme heeft overgenomen van een professionele organisatie. Het bestuur heeft zich daarop beraden ‘of en hoe verder’, waarna een aantal mogelijkheden met vrijwilligers en partners besproken zijn.”

Unaniem besluit
Uiteindelijk heeft Welzijn Ouderen Grave unaniem besloten de directe ondersteuning en diensten aan (vaak kwetsbare) ouderen onverminderd voort te zetten, zo geeft het bestuur aan. “Voor ons staat onze doelgroep, kwetsbare ouderen, voorop. Door de bezuinigingen vanuit de gemeente is Welzijn Ouderen Grave helaas wel genoodzaakt om harde keuzes te maken. Zo moeten wij terug naar een kernorganisatie en zullen activiteiten in de gemeenschapsaccommodaties fors worden afgeschaald, alsook onze themabijeenkomsten.”

Activiteiten gaan door
“Om onze kwetsbare ouderen te blijven ondersteunen gaan de Ouderenadviseurs en alle vrijwilligers van Graag Gedaan door met hun mooie werk, evenals de ondersteuners op administratief gebied en belastinghulp. Zodra de Coronamaatregelen het toestaan zullen ook de bijeenkomsten van ‘Zin op Zondag’, de Computerhoeken van Gassel, Velp en Grave en de gym- en dansgroepen van ‘Meer Bewegen voor Ouderen’ weer gaan draaien.

Bereikbaarheid
Kortom: al uw vragen op gebied van advies of ondersteuning blijven welkom via telefoonnummer 0486-729004 op werkdagen van 9.30 uur tot 12.30 uur of via info@welzijnouderengrave.nl. Zie ook onze bewaaradvertentie (foto) op pagina 10 van de Arena van zaterdag 22 mei.”

Welzijn Ouderen Grave

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: