De Gelderlander: Oersterke flat in Grave kopje kleiner.

GRAVERMAAT: Flat Maaszicht wordt kopje kleiner gemaakt. Marcel de Man plaatste deze foto op de Facebookpagina Grave in Beeld. 

De flat van het voormalige verzorgingshuis Maaszicht in Grave wordt momenteel een kopje kleiner gemaakt. Er verdwijnen vier verdiepingen, maar er wordt ook weer laag bovenop gebouwd.

,,Dan heeft het gebouw zes lagen”, zegt Arno van Tilburg van Stam en De Koning Vastgoed en Bouw. ,,We halen bestaande verdiepingen eraf en bouwen een transparante verdieping met veel glas terug. Op die bovenste etage kun je dan mooi van het uitzicht genieten.”

Er komen twintig appartementen in het pand, waarvoor de animo groot is. ,,Alles is al onder optie verkocht, intentieovereenkomsten zijn inmiddels getekend. De samenstelling van de bewoners is straks divers. ,,We hebben de mensen al ontmoet. Ze variëren in leeftijd van 40 tot 85 jaar.”

Betaalbaar

Er is bewust gekozen voor behoud van een groot deel van het gebouw. ,,Het skelet is van een heel goede kwaliteit, makkelijk te hergebruiken. Een prachtige constructie, oersterk.” Komt bij dat zijn bedrijf ervaring heeft met het transformeren en renoveren van oude gebouwen. ,,Zo krijg je ook een kostprijsreductie”, meldt Van Tilburg. ,,De appartementen blijven betaalbaar.”

Rond het oude Maaszicht wordt momenteel volop gebouwd. Er komen in totaal zo’n zeventig woningen. Aan de Prinsenstal komen ook nog een paar winkeltjes en een restaurant. ,,Het moet geen dood stukje Grave wonen worden”, zegt Van Tilburg. Als alles volgens plan verloopt, moet de complete bouw volgend jaar voor de kerst klaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: