AERNA: Lintjesregen in Grave: drie personen gedecoreerd

GRAVERMAAT: In de Hamstraat werden drie actieve vrijwilligers koninklijk onderscheiden. Proficiat. 
GRAVE – Aan de vooravond van Koningsdag zijn in de gemeente Grave drie personen koninklijk onderscheiden. Frans Beijer (68), Jeroen van der Eerden (68) en Annelies Graafsma (69) uit Grave zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De gedecoreerden werden maandag 26 april thuis verrast door burgemeester Toon van Asseldonk.

Frans Beijer
Frans Beijer was in 2020 52 jaar lid van de Graafse voetbalvereniging GVV ’57 en hoort daardoor bij een select groepje GVV’ers die 50 jaar of langer lid zijn. Naast actief voetballend lid is hij begeleider van seniorenteams, bestuurslid en lid van verschillende commissies. Ook met zijn creatief talent heeft hij op PR-gebied veel voor de vereniging gedaan. Voor Tennisvereniging Grave is hij actief geweest als ontwerper en samensteller van het maandelijkse clubblad. Ook voor de carnaval zette Frans zijn creatieve talent in, onder andere door het vormgeven van de Pothuusburger Courant, posters en decors voor het Graafse Lachgala. Beijer steunt ook Harmonie Stad Grave, hij is lid en werft sponsoren.
In zijn vrije tijd schildert Frans geheel belangeloos bekende Gravenaren. Bijzonder is dat hij portretten heeft gemaakt van overledenen en deze gratis aan de nabestaanden heeft aangeboden. Verder was Beijer jarenlang actief bij de Ondernemers Vereniging Grave en heeft hij met zijn goede ideeën veel gedaan voor de binnenstad van Grave.

Jeroen van der Eerden
Jeroen van der Eerden draagt samen met zijn vrouw Annelies Graafsma al jarenlang zorgt voor een thuis voor vijf gezinnen waar een van de ouders eerder als minderjarige asielzoeker in Nederland is gekomen. Van der Eerden heeft in zijn functie als bestuurder van Jeugdzorginstelling Oosterpoort het beheer van meerdere opvanghuizen voor AMA’s gerealiseerd. Ook heeft Van der Eerden vanuit die functie bij Speciaal Onderwijs Nijmegen en Oost-Brabant samenwerkingsprojecten tussen jeugdhulpverlening en onderwijs gerealiseerd, hierbij altijd denkend vanuit het belang van kinderen. Sinds zijn pensionering is hij na het voorzitterschap nu secretaris van Centrum Management Grave, voorzitter van de Wijkraad Binnenstad Grave en waarnemend voorzitter van Historisch Groen Grave.

Annelies Graafsma
Annelies Graafsma verdient een koninklijke onderscheiding voor haar tomeloze inzet voor de kinderen die zij met haar man Jeroen van der Eerden zelfredzaam maakt. In 2003 is dit begonnen met bijles geven in de Nederlandse taal, gaandeweg veranderde dit in het bijstaan met raad en daad. Tot op heden worden de ‘pleegkinderen’ en inmiddels ook ‘pleegkleinkinderen’ geholpen met emotionele en praktische ondersteuning. Inmiddels heeft zij samen met haar echtgenoot Jeroen van der Eerden een stichting opgericht met als doelstelling: gelijke kansen voor iedereen. Sinds haar pensionering is Annelies actief als vrijwilliger bij het Graafs Museum, waarvoor zij de communicatie verzorgt en lezingen organiseert. Ook zij is actief in de Wijkraad Binnenstad Grave.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: