De Gelderlander: VVD in de Tweede kamer vraagt jaar uitstel; zodat Grave nog aan kan sluiten.

GraverMaat: In het bericht in de Gelderlander over het aan blijven van burgemeester van Soest tot het eind van het jaar staat een opvallende zin over de vraag van het landelijke VVD.

Zo krijgt de inwonerspeiling in Grave een extra lading. Stel dat een meerderheid van de inwoners van Grave, Escharen, Gassel en Velp nee zegt tegen de zelfstandigheid komt dan de vraag van de VVD weer in beeld in de Tweede kamer?

Boven dit artikel heb ik een foto van Quirijn van de Berkt geplaatst. Wordt de Graafse brug het symbool van de nieuwe samenwerking in het Land van Cuijk. Je komt hier het Land van Cuijk binnen of verlaat het via de Maas of Maasbrug!!

Burgemeester van Soest blijft als waarnemer.

Burgemeester Karel van Soest blijft tot het eind van het jaar werkzaam in Boxmeer. Dat is wat minder logisch dan het lijkt.

Formeel gaat hij op 1 september dit jaar met pensioen. Maar Boxmeer houdt als zelfstandige gemeente vanwege de herindeling op 1 januari 2022 op te bestaan.

,,Dan zou er voor een paar maanden een waarnemend burgemeester gezocht moeten worden. Dat is niet handig”, legt Van Soest uit. ,,Voor de continuïteit is het beter dat ik nog een paar maanden, als waarnemer, in Boxmeer blijf.”

Hij zegt wel dat het daarbij zal blijven. In de Tweede Kamer heeft de VVD gevraagd de herindeling een jaar uit te stellen om Grave alsnog de kans te geven aan te sluiten.

,,Maar als er een jaar uitstel komt, dan blijf ik niet. Dan moet er toch maar iemand anders komen”, aldus Van Soest.

In een interview verderop zegt hij: De laatste jaren zijn Cuijk en Boxmeer naar elkaar gegroeid. Als grote gemeente kunnen we straks beter een vuist maken. Daarom hoort Grave er ook bij.”

Een gedachte over “De Gelderlander: VVD in de Tweede kamer vraagt jaar uitstel; zodat Grave nog aan kan sluiten.

  • 22 januari 2021 om 16:07
    Permalink

    Inmiddels heeft de minister al te kennen gegeven niets te voelen voor uitstel en ook LvC i.o. heeft daar bezwaar tegen. De kans dat er uitstel komt om Grave alsnog bij te voegen is verwaarloosbaar.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: