De Gelderlander: Monumentale panden in Grave blijven leegstaan.

GraverMaat: De Gelderlander journalist schrijft over de twee Graafse panden die vlak voor de jaarwisseling van eigenaar verwisselden. 

Nieuwe eigenaren Palazzo en

Katrien hebben geen plannen

Vlak voor de jaarwisseling verwisselden twee prominente Graafse panden van eigenaar: Palazzo en Katrien. Maar voorlopig gebeurt er nog niks mee.

Palazzo was misschien wel de meest opvallende verkoop. Het in 2015 tijdens Koningsnacht uitgebrande theater ging van Jean-Paul Beukering op 30 december over naar een nieuwe bv: Palazzo Grave BV. In handen van de familie Van Beuningen uit Rosmalen.

Op het adres van de bv zijn nog vier andere bedrijven gevestigd. De belangrijkste is KMA Realisatie, een betonbouw en aannemingsbedrijf. Kevin en zijn vader Twan van Beuningen zijn daar de baas.

Twan van Beuningen laat weten dat er geen plannen zijn. Veel meer woorden wil hij er niet aan vuil maken. Ook reageert hij niet op de vraag waarom ze het pand dan gekocht hebben.

Voormalig eigenaar Beukering is op de valreep ontsnapt aan een dwangsom van de gemeente. Die wil dat de houten pui die de restanten van Palazzo in de Maasstraat nu afschermt, op 1 januari was weggehaald. De nieuwe bv is bij de Kamer van Koophandel op 30 december ingeschreven.

De gemeente Grave zal nu richting de nieuwe eigenaar een nieuwe dwangsomprocedure moeten beginnen om de schutting weg te laten halen. Achter de schutting is het voormalige theater niet veel meer dan de puinhopen die na de brand achterbleven.

Het monumentale pand Katrien staat al sinds 1 januari 2014 leeg. Tot die tijd werd het voormalige Sint Catharina’s Gasthuis gebruikt als gemeenschapshuis. Maar Grave besloot dat de activiteiten moesten verhuizen naar het verderop gelegen nieuwe woonzorgcomplex Catharinahof. Sindsdien waren er diverse kopers in beeld, maar het strandde steeds op de financiën.

Corien Kroesbergen uit Rhenen en Michiel van der Wal kochten het pand, dat al sinds 1835 in de Brugstraat staat, uiteindelijk voor 850.000 euro. Sinds 31 december zijn ze eigenaar van Katrien. ,,We weten nog niet wat we gaan doen”, zegt Kroesbergen. ,,Dat hangt vooral van de gemeente en het bestemmingsplan af. Het zou wonen en zorg kunnen zijn, maar ook alleen wonen voor ouderen. We willen er iets moois van maken, maar dan zal er ook geld binnen moeten komen.”

Veel ervaring met de zorgsector heeft het tweetal niet. ,,We hebben elders in het land wel een pand waar wonen met zorg in zit. Die partij is eventueel ook geïnteresseerd om dat in Grave te doen.”

Ook bij de al jaren leegstaande Generaal de Bonskazerne wordt weer gekeken naar een nieuwe invulling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: