Breaking news: Omroep Brabant meldt dat faillissement Scheepswerf definitief de schuld van de gemeente is.

GraverMaat: Omroep Brabant meldt dat het

faillissement van de Graafsche Scheepswerf

definitief de schuld is van de gemeente

Grave, nu de schadeclaim nog.

Bij dit artikel zijn foto’s geplaatst met medewerkers en de eigenaar van de Scheepswerf  uit 2010/2012.

Als je op bovenstaande tag Zaak Scheepswerf Grave / Gemeente Grave klikt kun je het hele dossier terug lezen. 

De Hoge Raad heeft vrijdagochtend besloten dat de gemeente Grave toch aansprakelijk is voor het faillissement van de scheepswerf in 2012. De curator van de werf, Remco Michielsen verwacht dat de schadevergoeding rond de tien miljoen zal zijn.

De scheepswerf ging in 2012 failliet omdat er geen grotere schepen gebouwd mochten worden. Later kwam er alsnog toestemming, maar toen was het kwaad al geschied.

 

Aansprakelijk

Tijdens de rechtszaak in 2016 werd door de rechter bepaald dat de gemeente niet aansprakelijk was voor het faillissement van de werf. Bij het hoger beroep in 2019 werd de gemeente wel aansprakelijk gesteld. Na die uitspraak besloot de gemeente in cassatie te gaan.
Advocaat Remco Michielsen is tevreden met de uitspraak en is druk bezig om vast te stellen welk bedrag de gemeente moet betalen. Hij verwacht dat de schadevergoeding rond de tien miljoen zal liggen. Samen met een expert doet hij onderzoek naar de gevolgen van het faillissement en alle kosten.
“De kosten die het bedrijf had tegenover de schuldeisers is makkelijk te berekenen, maar er zijn ook bedragen die moeilijker te berekenen zijn”, vertelt Michielsen. “Toekomstige winsten bijvoorbeeld.”
Toen het bedrijf failliet ging had het natuurlijk nog opdrachten en orders uitstaan. Die konden toen eensklaps niet meer doorgaan. Die misgelopen winst kan worden doorberekend in de schadevergoeding. “Hierbij moet je goed kijken naar hoever je daarin wil gaan. Je kunt dat doorrekenen voor vijf, tien of zelfs twintig jaar.”

Schikking
Ook al is deze uitspraak een overwinning voor het oud-personeel van de scheepswerf, het zal nog wel even duren voor de hele zaak is afgerond. Michielsen verwacht dat het nog zo’n anderhalf jaar kan gaan duren voor de hele procedure klaar is. ”Het zou sneller kunnen als de gemeente tot een schikking wil komen. Maar voor alsnog heb ik niet de indruk gekregen dat ze daar open voor staan.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: