Louis Sparidans: Tegen beter weten in! Kosten bouwvergunning; verbouwing vergeleken in Land van Cuijk.

GraverMaat: Louis Sparidans stuurde weer een bijdrage omdat de raad weer gaat vergaderen om een fors krediet beschikbaar te stellen voor weer een onderzoek.

Dankzij de Vereniging Eigen Huis kon ik de kosten van een bouwvergunning voor nieuwbouw van 170.000 euro en kosten verbouwing van 10.000 euro vergelijken.

In Grave betaalt men voor de bouwvergunning 6.609 euro.

In Cuijk 5677 euro. In Boxmeer 2751 euro.

Voor de verbouwing betaalt men in Grave 739 euro.

In Cuijk 334 euro. In Boxmeer 334 euro.

Dit ter aanvulling op zijn bijdrage.

Tegen beter weten in.

Het is eigenlijk te triest voor woorden. De kleinst mogelijke meerderheid in de gemeenteraad van Grave (LPG, VVD en Keerpunt) houdt zichzelf en verder ook alle inwoners van Grave behoorlijk voor de gek. Zelfs tegen beter weten in.

Het lijkt hen niet uit te maken. Maar tóch weten alle drie de partijen maar al te goed dat het om uitstel van executie gaat. Het lijkt wel dat het belang van alle Graafse inwoners ‘hun een zorg zal zijn’. Ze wilden begin dit jaar koste wat kost NIET aansluiten bij één gemeente Land van Cuijk.

Wél weten ze dat gebruik maken van het ambtenarenapparaat van één gemeente Land van Cuijk ze handenvol EXTRA geld zal gaan kosten, dat wil zeggen voor rekening van ALLEGraafse inwoners, alsmede dat hun zeggenschap daarin minimaal zal zijn.

En als enige gemeente in het Land van Cuijk handhaven ze óók de hondenbelasting, die in de andere gemeenten allang is afgeschaft. Die belasting wordt zelfs met ingang van het nieuwe jaar opnieuw verhoogd. Voor twee honden in één huishouden moet je in Grave in 2021 al 196 euro per jaar betalen. En voor een derde hond komt daar nog eens bijna 158 euro per jaar bovenop.

Dat hebben ze nú al bekend gemaakt. Grave is niet bepaald diervriendelijk te noemen. Niet dat ikzelf een hond heb, maar ik ken wél heel veel hondenliefhebbers, die daar niet blij mee zijn. En tevens is aangekondigd dat de controle op het houden van honden zal worden aangescherpt.

Het is nog vijf jaar slikken. Pas dan (in 1926) heeft Grave opnieuw de keus om toe te treden tot één gemeente Land van Cuijk, omdat ze eerder dit jaar die kans voorbij hebben laten gaan. Wie is er nog blij met een zelfstandig Grave?

Louis Sparidans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: