ARENA: EGS’20 zit in de lift.

GraverMaat: In de ARENA verscheen onderstaande bijdrage van EGS’20.

GRAVE – Voor de nieuwe voetbalclub EGS’20 begint het allemaal vorm te krijgen. Na lang voorbereidend werk met gemeente, club en andere belanghebbenden, is er begonnen met de ontwikkeling van het sportpark aan de Kranenhof. Tevens is de club hard aan het werk om een nieuwe verenigingsstructuur neer te zetten en zijn verschillende commissies aan de slag gegaan om hun taken uit te voeren. (foto: Matt Gerrits)

Dit heeft er inmiddels toe geleid dat er in de voorbereiding een selectie is gevormd, dat alle seniorenteams zijn samengevoegd en dat er vanaf heden hard word gestreden door verschillende teams om de ‘nieuwe’ kleuren van EGS’20 te verdedigen.

Het vlaggenschip van de club is inmiddels ook begonnen. Het team heeft in twee wedstrijden inmiddels 4 punten bij elkaar gevoetbald. Na een 2-2 in Wanssum bij SV United, werd er afgelopen zondag met 1-0 gewonnen van het Gennepse Vitesse. Het team krijgt een gezicht en alle selectiespelers (48 in totaal) zijn volledig ingeburgerd in het nieuwe EGS.
De wedstrijd op zich was vooral spectaculair door het in groten getale aanwezige publiek. De sfeer was geweldig. Op het moment van schrijven heeft echter de regering weer moeten besluiten om dit in te dammen in verband met de Coronaperikelen die momenteel weer de kop opsteken.
“In Grave accepteren we dit natuurlijk”, laat de club weten. “In de eerste golf hebben velen in onze gemeente mee kunnen maken wat dit virus met de mens kan doen, hebben we dierbaren ziek zien worden en sommigen zelfs zien overlijden. Natuurlijk is het voor de selectie jammer dat er zonder publiek gespeeld moet worden, dat de kantine dicht moet en er derhalve heel weinig inkomsten zijn. Maar de afgelopen weken is wel gebleken dat de gemeenschap sterk is en erg betrokken bij de vereniging EGS’20. Sponsoren blijven, hoe zwaar die het ook hebben, trouw aan de club. Allen te samen weten we dan ook, dat ondanks de moeilijke tijd voor vereniging, sponsoren en de burgers, we samen weer sterker zullen terug keren als de regels weer versoepeld kunnen worden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: