IngezondenLaatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

Louis Sparidans: Twee bijdragen!!!

GraverMaat: Onze Graafse cricaster Louis Sparidans stuurde de afgelopen twee bijdragen. Roerige tijden!!!

Een onbegrijpelijk besluit van

B en W

Waar ik pas nog een positief geluid kon laten horen met betrekking tot een verbeterde verhouding tussen de coalitie en de oppositie in Grave, worden de inwoners van Grave nu overvallen door een besluit van B en W om de relatie met Stichting Kunst in het Kerkje per 1 januari 2021 te beëindigen.

Deze stichting organiseert al meer dan 40 jaar kunst-exposities en muziekuitvoeringen in het 1000 jaar oude kerkje in Oud-Velp, welke niet alleen iedereen in Grave kent, maar door praktisch iedere inwoner van Grave maar ook door velen daarbuiten, minstens een ofmeerdere keren in het verleden is bezocht.

Er is geen ruchtbaarheid aan gegeven, zelfs het bestuur weet officieel nog van niks, maar ook de gemeenteraad is hierin niet gekend. Dat is niet netjes.

Ik heb zelf een aantal jaren deel uitgemaakt van het bestuur, wat geheel uit enthousiaste onbetaalde vrijwilligers bestaat, die alles er voor over hebben om het mooiste op dit gebied voor Grave te organiseren. Het past niet om die zo te overvallen en feitelijk aan de kant te zetten.

Maar ik denk ook vooral aan alle kunstminnende inwoners van Grave. Zij zullen zich geschoffeerd voelen. Zo’n besluit moet niet ‘in het geniep’ worden genomen. Ik denk dat hier een raadsbesluit voor nodig is.

Voor het eerst in jaren…..

Louis Sparidans

Afgelopen dinsdag 7 juli leek er een wonder te gebeuren in Grave. Halverwege een raadsvergadering met als hoogtepunt de algemene beschouwingen, draaide de stemming tussen de partijen enorm om: van negatief naar positief. Het leek dat de coaliti en de oppositie in de Raad, voor het eerst in jaren, naar elkaar wilden luisteren en vriendelijk naar elkaar toe wilden zijn.

Er werd feitelijk nog niets wezenlijks besloten, maar de ommezwaai was voor eenieder te merken. Een compliment waard aan alle partijen! Overigens denk ik dat met name de beschouwing van Marion Wierda van D66 hieraan in belangrijke mate heeft bijgedragen. Zij gaf duidelijk en zonder te kwetsen het beeld weer welke onvrede er in Grave ten aanzien van het gemeentebestuur bestaat.

Het was de laatste vergadering vóór het vakantieseizoen. Laten we hopen dat deze opmerkelijke verbetering van de sfeer beklijft en we ná het zomerreces, dat duurt tot eind augustus, opnieuw met goede wil vooruitgaan in de Raad, in het belang van alle inwoners van Escharen, Gassel, Grave en Velp. Ik hoop het althans.

Louis Sparidans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jacques Leurs

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder