ARENADossier samenwerking Land van CuijkIngezondenpermanente campagneVoorpagina

Piet Janssen schrijft: Gassel, gemeente Land van Cuijk.

GraverMaat: In de ARENA trof ik deze ingezonden brief van Piet Janssen uitEscharen aan. 

INGEZONDEN:

Gassel, gemeente Land van Cuijk

Door Piet Janssen

Een grap met een serieuze ondertoon, zo zou je dit bord, ’Gassel, gem. Land van Cuijk’ over de mogelijke toekomst van Gassel bij de gemeente Land van Cuijk kunnen noemen. Toekomstmuziek of realiteit? Waarom zou dat geen werkelijkheid kunnen worden? De uiteindelijke keuze wordt door een inwonersraadpleging, op 17 maart 2021…?, onder de inwoners van de gemeente Grave vastgelegd.

In deze peiling kunnen de inwoners van de gemeente Grave zich uitspreken over het al dan niet zelfstandig blijven van de gemeente Grave of zich aansluiten van de gemeente Land van Cuijk. Je kunt je hierbij afvragen of het niet verstandig is om de mensen uit de dorpen de keuze te geven om al dan niet bij een andere gemeente dan de gemeente Grave te willen horen.

Als in deze peiling een meerderheid van bijvoorbeeld Gassel kiest voor aansluiting bij de gemeente Land van Cuijk en de inwoners van de stad Grave maken de keuze zelfstandig te blijven: bied Gassel dan de mogelijkheid zich alsnog bij de gemeente Land van Cuijk aan te sluiten. De dorpen Gassel, Escharen en Velp zitten toch niet vastgeketend aan Grave? In het verleden hebben deze dorpen deel uitgemaakt van andere gemeenten, in de toekomst moet deze mogelijkheid ook bestaan.

De gemeenteraad kan zo’n signaal niet negeren, mede omdat de uitslag van deze inwonersraadpleging door de raad van doorslaggevende betekenis is genoemd.

En wees eerlijk, wie de laatste jaren de politieke ontwikkeling van de gemeenteraad van Grave gevolgd heeft, moet toch constateren, dat deze niet in aanmerking komt voor de schoonheidsprijs. Dat geeft weinig vertrouwen in de toekomst voor een zelfstandig functioneren van de gemeente Grave.

Dus dorpsbewoners, laat je hart spreken en gebruik je verstand, kies voor de gemeente Land van Cuijk!

Piet Janssen, Escharen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jacques Leurs

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder