ARENAEGSLaatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

ARENA: “Werkgroep GVV’57” bestaat op 1 juli niet meer.

GraverMaat: In de ARENA stond een artikel over de roemruchte werkgroep GVV’57. MIjn broer André komt ook aan het woord. 

‘De meesten gaan straks verder voor EGS’20’

GRAVE – André Leurs, een man met een GVV-hart, vertelt over de laatste weken van de groep vrijwilligers die al jaren ervoor zorgt dat de accommodatie van de Graafse voetbalclub er pico bello uitziet: “Piet Veekens was een van de eersten. En Jan Ermers, de man van de kalkwagen. Mensen die hun vrije tijd aan hun clubje besteedden. Wim van de Cruysen maakte er in 1997 een officiële werkgroep van. Nou ja, officieel was het niet, maar er werd meer schematisch gewerkt. Maar de lol bleef hetzelfde. Het plezier om iets voor GVV’57 te doen. Met koffie na afloop”.
(foto: Hans Huizing)

André weet dat het gevaarlijk is namen te noemen. Voordat je het weet vergeet je iemand: “Ik probeer het toch. In die allereerste werkgroep waren ook Gert Mulder, Toon Roelofs, Jan ter Laak en Cor Peters wekelijks druk bezig. Leuk is dat Cor Peters (80) ook meespeelde in de allereerste wedstrijd van GVV’57. En nu is hij nog steeds voor de club bezig. Zijn specialiteit is het schilderwerk. Inmiddels zijn er nieuwe namen bijgekomen en oude namen helaas weggevallen. Teun van Woezik, Jan Mooren, Hein Albers, Gert Mulder en ik zijn nu wekelijks aanwezig. En natuurlijk Cor Peters”.

“Als het inzaaien van de velden, dat door de vereniging wordt uitbesteed, is gebeurd, is het onderhoud daarvan voor ons”, vertelt André verder. “Allereerst het maaien, waarbij het gras onder de reclameborden niet vergeten mag worden. Die borden, 60 stuks, moeten ook schoon blijven. Natuurlijk moet er in de zomer gesproeid worden. En moet dat sproeien ook in de gaten gehouden worden. We zorgen ook voor de belijning van de velden. De kleedkamers verdienen wekelijks een grote beurt. Ik weet uit de tijd dat ik zelf nog voetbalde, dat de laatste moest zorgen dat alles schoon was. Er bleven altijd wel een paar spelers na de wedstrijd in de kleedkamer nog een sigaretje roken, over de wedstrijd ouwehoeren en dan werd alles nog even schoongemaakt. Laat ik zeggen dat dit nu eh… ietsje anders gebeurt”. André kan er best om lachen. “We zorgen eigenlijk voor de hele accommodatie. En nu EGS’20 ook naar ons toekomt, vinden we dat we de club mooi moeten maken voor de overdracht naar de nieuwe club. Op 1 juli moet alles keurig en netjes zijn”.

Jan Nuijen
Als je iets wilt weten over de geschiedenis van GVV’57 moet je met Jan Nuijen praten. Hij werkt al decennia voor en achter de schermen voor zijn cluppie. In alle mogelijke functies. Over de werkgroep: “24 juni staat bij de werkgroep omkaderd in de agenda: het is de allerlaatste woensdag dat ‘Werkgroep GVV’57’ op sportpark De Bikkelkamp actief kan zijn. Een weekje later, op 1 juli, gaat GVV’57 fuserend met Estria en SCV’57 over in EGS’20. De geschiedenis van GVV’57 kende altijd mensen die “bijna dagelijks” klaarstonden om het voetbal voor anderen mogelijk te maken, door de velden, kleedkamers en kantine te onderhouden. De werkgroep bestond en bestaat uit een groep enthousiaste GVV’57-leden met een groot zwart-wit hart. Hun motto was: ‘We kunnen het niet nieuwer maken, maar er wel voor zorgen dat alles er netjes en schoon bij ligt én staat’. Dat is de trots van deze mensen. Een mooi verzorgd sportpark waarop gevoetbald kan worden”. Jan weet dat de meesten van de werkgroep doorgaan: “Het is al bekend dat De Bikkelkamp, in de periode dat het nieuwe sportpark De Kranenhof gerealiseerd wordt, nodig is voor trainingen en soms ook voor wedstrijden. Na verloop van tijd zal De Bikkelkamp in het rijtje komen van onder meer de sportparken gelegen aan de Elftweg, de Jan van Cuijkdijk, het rode dorp, achter de Nachtegaal en tegenover de Brouwketel, als sportgelegenheid met een mooie geschiedenis”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *