ARENAGRAVELaatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

Woningbouw in de lift.

GraverMaat: In de ARENA trof ik onderstaand artikel aan over de woningbouwplannen van Grave. 

Sergio Boutkan van

Arenalokaal.nl

GRAVE – Tijdens de raadsvergadering van 12 mei werd de gemeentelijke uitwerking van de regionale woningmarktstrategie behandeld. Uit de uitwerking komt naar voren dat in de gemeente Grave de aankomende jaren meerdere bouwprojecten gepland staan of verwacht worden.

Volgens de laatste cijfers zijn er meer dan 600 initiatieven en woningen die gebouwd worden of gaan worden. Een groot aandeel hiervan zijn de woningen die op dit moment gebouwd worden aan de Oliestraat/Prinsenstal. Maar ook plannen voor het Wisseveld, het oude Sprankelterrein en het Mariëndaalterrein dragen bij aan dit totaal. Het betreffen woningen voor jong en oud in verschillende financiële categorieën. Daarnaast wordt ook het huursegment versterkt. Zowel in de Bonskazerne als ook in de ‘drie-eenheid’ worden dergelijke kansen onderzocht.

Het duurt echter nog wel even voordat alle initiatieven zijn gerealiseerd, maar de gemeenteraad beschouwt de ontwikkelingen als positief. “Noodzaak voor woningbouw in Nederland mag wel helder zijn en woningbouw kan niet snel genoeg gaan, maar we zijn nog een beetje huiverig voor de weg die we nog moeten bewandelen”, vindt de VVD. Het CDA stelt: “Er wordt geluisterd naar de wensen die er zijn. Het voorstel dat nu voorligt is de fundering waarop we verder kunnen bouwen”. D66 vindt dat het verzoek om woningbouw daadkrachtig ter hand moet worden genomen. “Goed wonen is belangrijk, vooral als je thuis moet zitten”.

Het voorstel werd uiteindelijk unaniem aangenomen door de Graafse gemeenteraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek meer van Jacques Leurs

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder