Dossier samenwerking Land van CuijkLaatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

Kieswijzer no. 18 Louis Sparidans: Onze burgemeester is trots.

GraverMaat: Louis Sparidans schrijft weer een bijdrage over de rol van de burgemeester in Politiek Grave.

Ik wil nogmaals laten weten dat alle bijdragen, in het kader van de vrije meningsuiting, van harte welkom zijn.

Op Facebook krijg ik regelmatig opmerkingen over geplaatste berichten. Waarom geef je die groep criticasters een platform enz? De schrijvers van die stukken zijn zelf verantwoordelijk voor de inhoud. Ik faciliteer alleen maar. 

De inwoners van Escharen, Grave, Gassel en Velp wil ik zoveel mogelijk meningen en standpunten voorleggen zodat ze een weloverwogen keuze kunnen maken in mei bij de burgerraadpleging. 

Kieswijzer no. 19 is een ingezonden stuk van Ben Litjens uit de ARENA. 

Onze burgemeester is trots

Onze burgemeester, Lex Roolvink, is trots op zijn functie, dat mag. Voorts is hij trots op ‘zijn’ stadje, dat mag zeker. Maar hij is ook trots op zijn LPG-wethouders Anja Henisch en Rick Joosten en de daarachterliggende LPG-fractie in de gemeenteraad. Dat wordt een twijfelgeval. Ik snap zijn eerbied voor de LPG wel, ofschoon …. hij zou beter moeten weten.

Natuurlijk, de LPG haalde bij de verkiezingen van 2018 zes van de vijftien zetels in de gemeenteraad binnen en inderdaad, de LPG doet sindsdien alsof zij, en zij alleen, de bevoegdheid hebben om Grave te besturen. Maar hebben ze daarbij het belang van de Graafse inwoners voor ogen?

Helaas, verre van dat. Op papier doen ze wel alsof. Natuurlijk, als partij zou ik dat ook propageren, als ik de macht in Grave wilde hebben. Maar als het om kernen-democratie gaat, waar andere gemeenten binnen het Land van Cuijk zich volop voor inzetten, dan is de LPG ‘niet thuis’.

Zij houden niet van pottenkijkers. Burgers moeten zich niet teveel bemoeien met de politiek. De LPG vindt dat ze het altijd beter weet, wat goed voor u is. Daar heeft ze u helemaal niet bij nodig.

En kennelijk vindt onze burgemeester dat ook. Hoe trots kun je zijn op zo’n gemeenteraad?Helaas, we moeten er nog wel een tijdje mee doen, zoals het er nu naar uitziet. In ieder geval tot 2022. Dan mogen we weer kiezen.

Louis Sparidans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *