Graafse Meedenker Louis Sparidans: Graafs hovaardij.

GraverMaat: Louis Sparidans stuurde een reactie over de laatste raadsvergadering waarin weer over herindeling werd gesproken.

Het was te voorzien. Dinsdagavond vergaderde onze Raad weer en als laatste stond opnieuwhet thema ‘herindeling’ op de agenda. Voor de zoveelste keer. Maar de belangrijkste partij die bij ons de baas speelt, de Lokale Partij Grave (LPG), houdt de hele boel wéér tegen.

Ofschoon vorig jaar slechts vier op de tien stemmers voor de LPG kozen, weten ze het daar tóch zeker: heel Grave wil volgens hen NIETS weten van een herindeling met Cuijk, Boxmeer en Sint Tunnis.

De minister en de Tweede Kamer zal er nog aan te pas moeten komen, voordat het zover is. Is het Graafse koppigheid, of eigenwijsheid in optima forma? Of gewoon verwaandheid? In ieder geval wel zéér hooghartig.

In een wollige toespraak sloot de plaatselijke CDA-afdeling zich daarbij volledig aan, maar zij hebben dan ook een CDA-wethouder die van geen wijken wil weten. Hij ligt als het ware met die twee andere LPG-wethouders in één bed.

Het zal dus nog een hele tijd ‘op een houtje bijten’ worden voor de Graafse bevolking. Niet alleen voor 2020 maar ook voor 2021 staan er al bezuinigingen genoteerd. Vergeet het credo maar van onze wethouder van financiën, Rick Joosten (van vorig jaar):  ‘we hebben (zogenaamd) geld zat’.

Intussen geniet onze burgemeester zichtbaar van zijn rol. Hij heeft wel een eigen mening over een fusie maar die wil hij aan NIEMAND vertellen, behalve aan zijn eigen vrouw. Geweldig. Wat een bestuurskracht!

Louis Sparidans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: