Millse coalitiepartijen gaan voor een referendum.

GraverMaat: Op de Facebookpagina van de Millse politieke partij AB’90 staat een paginagroot artikel waar in deze partij aankondigt om samen met de VKP een initiatief neemt om een bindend referendum door de gemeente te laten organiseren.

Enige tijd geleden voerde deze partijen samen met de LPG, CDA en VVD nog een advertentie campagne om Cuijk over te halen alsnog voor de CGM fusie te kiezen!!

Grave komt steeds meer in een geïsoleerde positie te verkeren nu ook deze politieke partijen in Mill “aan het schuiven zijn”1

“Wij geven met een referendum graag uw stem om ons te laten weten hoe u de toekomst ziet voor Mill en Sint Hubert. U bent dan voor of tegen opheffing van onze gemeente! Om de democratie de ruimte te geven, rekenen wij daarbij op duizenden stemmen.”

In Grave heeft onze fractievoorzitter Ben Litjens van Keerpunt 2010 recentelijk nog tevergeefs een pleidooi gehouden om ook in Grave zo’n bindend referendum te houden.

Zijn motie werd alleen gesteund door Hennie Bongers.

De massaal getekende oproep om aan te sluiten bij Land van Cuijk i.o. werd door de meerderheid van de raad terzijde gelegd.

In Mill is ondertussen de werkgroep “Gemeente Mill in een Land van Cuijk “ slagvaardig aan het lobbyen voor het opheffen van de gemeente Mill.

Door op de afbeelding te klikken kunt u het hele artikel prima lezen. 

Op de Facebookpagina van AB’90 staat een pagina groot artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: