Grave LokaalKeerpunt 2010Laatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

Keerpunt 2010 stelt vragen over MKB-rapport en “strakke” informatieborden aan Historisch Stadhuis.

Op de CDA website stond deze foto met het volgende onderschrift: We zagen deze ochtend dat iemand een ludieke actie heeft uitgevoerd. Historisch Grave zet de puntjes op de i van Anton Pieck? De informatie ligt voor het oprapen.
In 1963 stond het gebouw er zo bij. Bron:BHIC

Vragen van de fractie Keerpunt 2010:

1. Bij de ingekomen stukken van de gemeente Grave zat een brief van MKB-Nederland aan de Graafse gemeenteraad. MKB-Nederland wil gemeenten graag inzicht geven in hun prestaties: waar ben ik geëindigd op de ranglijst, hoe presteer ik tegenover mijn buurgemeente, op welke onderdelen vinden ondernemers dat de gemeente zich meer moet inspannen, hoe tevreden zijn ze? Gemeentebestuurders hebben met dit rapport in de hand de unieke gelegenheid inzicht te krijgen in de waardering van het beleid voor en door ondernemers. De vier onderzochte peilers zijn: 1. Communicatie en beleid 2. Waardering van de lokale lasten versus het voorzieningenniveau 3. Imago bij ondernemers uit een andere gemeente 4. Tevredenheid over dienstverlening.
MKB-Nederland heeft een aanbod gedaan om deze rapportage te bestellen. Tot op heden is er nog niet gereageerd.

Keerpunt 2010 verzoekt het college om het rapport te bestellen om zo haar controlerende rol beter uit te kunnen voeren.

In 2014 stonden we op plaats 403. In 2016 stond Grave op plaats 385. We zijn reuze benieuwd op welke plaats Grave nu staat!

2. De plaatsing van de twee nieuwe informatieborden op het Historisch Stadhuis hebben veel reacties losgemaakt op de Graafse sociale media. Een van de reacties: Een aanfluiting voor het “historisch” aanzicht. In de Gelderlander laat een woordvoerder van de gemeente Grave weten: “Er heeft een ambtelijke beoordeling plaatsgevonden. Een gebruikelijke gang van zaken. Maar het is natuurlijk ook een kwestie van smaak”, staat in een schriftelijke verklaring van de gemeente. “De welstandscommissie heeft zich er nog niet over gebogen. De procedure voor de formele vergunningsverlening was nog niet in gang gezet. “

Astrid Bannink, de fractievoorzitter van de LPG, schreef op facebook: “De procedure voor de formele vergunningsaanvraag was niet in gang gezet.! Tegenwoordig zeker niet meer nodig, eerst doen en dan pas vergunning”.

Keerpunt 2010 wil weten waarom, zoals gebruikelijk bij dergelijke uitingen, is afgeweken van de wettelijke procedures? We zijn benieuwd naar het standpunt van de welstandscommissie. Moet er ook nog een procedure gevolgd worden in het kader van de omgevingsvergunning?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *