Grave LokaalGrave PolitiekLaatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

Aanbeveling herbenoeming burgemeester Grave vanavond openbaar.

Rob Bannink, met ambtsketen, feliciteert als plaatsvervangend voorzitter van de raad de burgemeester. Bron: ARENA; Peter Linders.
Vanavond is er een besloten raadsvergadering i.v.m. Herbenoeming  burgemeester Grave.Aansluitend is er een openbaar deel, waarin de aanbeveling openbaar wordt gemaakt.
Zojuist geluisterd naar de openbare bijeenkomst. De burgemeester heeft het vertrouwen van de raad gekregen.

De gemeenteraad van Grave heeft in zijn vergadering van 18 december 2018 besloten om de huidige burgemeester, de heer Lex Roolvink, bij de minister voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan te bevelen voor herbenoeming.
Roolvink werd geïnstalleerd als burgemeester van Grave op 22 mei 2013. Zijn eerste ambtstermijn verstrijkt op 22 mei 2019.
Verheugd

Roolvink is verheugd met dit besluit van de gemeenteraad: “Ik zie deze aanbeveling als een blijk van waardering voor mijn inzet voor de gemeente Grave in de afgelopen jaren en de daarbij behaalde resultaten.”

Vervolg

De aanbeveling van de gemeenteraad wordt met tussenkomst van de commissaris van de Koning aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) verstuurd. De minister van BZK beslist over de voordracht aan de Koning. Na ondertekening van het Koninklijk besluit door de Koning en contrasignering door de minister van BZK is de herbenoeming definitief. De laatste formele stap is het afnemen van de eed of verklaring en belofte door de commissaris van de Koning.
 Proficiat Burgemeester Lex Roolvink!
Uit mijn archief:
Op 19 februari 2013 werd Lex Roolvink voorgedragen en gekozen tot onze nieuwe burgemeester. T.g.v deze benoeming hing ik deze wimpel uit aan mijn woning aan de Stadhouderslaan. Toen wist ik nog niet dat deze spontane actie zelfs tot een juridische vervolging zou leiden met een verhoor op het politiebureau van mijn huidige woonplaats in Huizen.
Dit was mijn bericht op 20 februari 2013:
Onze nieuwe burgemeester feliciteren we met zijn verjaardag op 20 februari!
De Graafse vlag met speciale wimpel.
Dank aan google!
Huidige functie: Gemeentesecretaris in Rheden
Zonnige start


Met dank aan Scheeps- en Borduuratelier
Compagnie Maritiem in de Rogstraat
voor het snel vervaardigen van deze wimpel in
de Graafse kleuren.
Meer: www.maritiemgrave.nl

Lex Roolvink voorgedragen als nieuwe burgemeester van Grave

Uitgegeven: 20 februari 2013
Grave:
De gemeenteraad van Grave heeft dinsdagavond, 19 februari 2013,
besloten de heer A.M.H. Roolvink, als eerste kandidaat voor te stellen voor de functie van burgemeester van de gemeente Grave. Dit op voordracht (aanbeveling) van de vertrouwenscommissie. De heer A.M.H. Roolvink (roepnaam Lex) woont in Rozendaal (bij Arnhem) en is vanaf 2006 tot heden secretaris van de gemeente Rheden (44.000 inwoners). Dhr. Roolvink heeft bestuurlijke ervaring en veel affiniteit met lokale politiek. Hij is ruim twintig jaar secretaris geweest bij een vijftal gemeenten. Hij heeft veel ervaring met regionale samenwerking. Daarnaast bekleedt de heer Roolvink diverse nevenfuncties. Hij is dus breed georiënteerd. De heer Roolvink heeft ervaring opgedaan met toerisme en recreatie en kan daarom het historisch karakter van de gemeente Grave versterken op dit terrein. De heer Roolvink heeft te kennen gegeven dat
hij zich op korte termijn wil vestigen in onze gemeente.

Bron: www.mooilandvancuijk.nl

VVD’er Roolvink kandidaat-burgemeester Grave

20/02/13, 00:22  − bron: ANP
De VVD’er Lex Roolvink is dinsdagavond voorgedragen als nieuwe burgemeester van Grave (Noord-Brabant). Dat heeft de gemeente laten weten.
Roolvink is nu nog secretaris van de gemeente Rheden. Volgens Grave heeft Roolvink bestuurlijke ervaring en veel affiniteit met lokale politiek. Zo is hij ruim 20 jaar
secretaris geweest bij in totaal vijf gemeenten.
Bron: de Volkskrant
Roolvink woont in Rozendaal bij Arnhem, maar zal binnenkort verhuizen naar de gemeente Grave.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *