Speciaal voor LPG-ers: er is geld zat.

INGEZONDEN:

Door Louis Sparidans

“Er is geld zat, we hoeven ons nergens zorgen over te maken”. Vooral aanhangers van de LPG (Lokale Partij Grave) of stemmers daarop zullen zich deze uitspraak goed herinneren. Want hun fractievoorzitter destijds (Rick Joosten) gebruikte deze oproep ca. een halfjaar geleden bij herhaling met maar één doel: om stemmen te winnen tijdens de campagne voor een nieuwe gemeenteraad. En hij won er ook mee.

Ondanks dat meerdere stukken in de Arena, waaronder enkele van mezelf, al geruime tijd wezen op de hachelijke financiële toestand van de gemeente Grave. Meerdere raadsleden van de oppositie wezen daar in de voorbijgaande raadsperiode eveneens geregeld op.

Nu is Rick Joosten zelf wethouder in een coalitie van LPG en CDA, zelfs nog wel ‘wethouder van financiën’ en als zodanig presenteerde hij onlangs zijn eerste begroting, die voor 2019, met een TEKORT van niet minder dan 1,2 miljoen euro! Da’s andere koek dan “er is geld zat”. Maar hij voegde er meteen een lijst bij van 56 opties waarop bezuinigd kan worden of waarvan de belastingen voor de burgers kunnen worden verhoogd.

Het hoeft niet allemaal tegelijk voor het jaar 2019 te worden gerealiseerd, want het lijstje kan ook nog deels gebruikt worden voor het jaar daarop want dan moet er opnieuw worden bezuinigd, dat staat nu al vast! Het is maar dat u het weet.
De gemeenteraad gaat er binnenkort over beslissen, want er moet uiteindelijk wél een sluitende begroting aan de Provincie worden overgelegd. LPG’ers: “let op uw saeck ….. !”

Nu Cuijk ook nog heeft laten weten definitief niet verder te willen met Grave, ziet het er nog slechter uit. Helaas is de LPG té naïef om te denken dat ze het wel alleen aan kunnen.

Louis Sparidans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: