Laatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

Het ‘Openbaar Graafs Groen’ en de Burgers.

Bedankt, Staatsbosbeheer…

voor het onderhoud aan de rand van het Marsstraatje in onze wijk ‘de Mars’. Het bord ‘spelende KINDEREN’ en het straatnaambord, onleesbaar door het overwoekerd onkruid.
Medio Mei 2018, hebben wijkbewoners en Wijkraad, na 2 jaar brieven, mails en weinig tot geen overleg met Gemeentebestuur en ‘groenambtenaren’, een accoord bereikt over het onderhoud van het groen, aan de zoom van ‘de Mars’.
Nu is een drietal ‘groenwerkers’ van Staatsbosbeheer, met veel ijver, bezig orde te scheppen in het niet-onderhouden bosje, dat ooit, in het kader van ‘het rivierlandschap’ door Staatsbosbeheer is aangelegd met waterminnende struiken en bomen, waardoor kleine dieren(muis, hermelijn) en vogels zich konden verschuilen en ongestoord jongen konden krijgen.
Enkele malen werden er op de vrije zaterdag in de vroege winter, groepjes mensen-met-motorzaag-en-snoeimes gesignaleerd. Met stookhout op hun aanhanger, verdwenen ze uit het zicht. Of het legaal of illegaal…was, laat ik in het midden.
Nu heeft ‘groenopperhoofd’ de Korte van de Werkmaatschappij Cuijk, Mill en Grave, het met de huidige Wethouder, voor elkaar gekregen, dat deze bosstrook, is aangewezen als ‘natuurlijk Groen’. Maar ‘rommelig’ was het aanzicht. Aantrekkelijk voor zwerfvuil en illegale stortingen.
Blijkt, dat elke wijk van Grave, minstens anderhalf procent van ‘natuurlijk Groen’ moet bevatten.
Ik wil Staatsbosbeheer… van harte danken voor hun welwillende houding en het onderhoud-nu, waardoor kinderspel en verkeer, in evenwicht kunnen zijn.
Harry C.A. Daudt
-namens de wijkbewoners van ‘de Mars’-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *