Keerpunt 2010Laatste Nieuwspermanente campagneVoorpagina

Prioritering en financiele vertaling bestuurlijke ambitie.

Jacques Leurs: Bovenstaande foto illustreert de positie van de Graafse raad. Het kan alle kanten op met de voorstellen en besluiten.

In Huizen werd de onderstaande motie ingediend en aangenomen om inzicht te krijgen in de prioritering en de financiele vertaling van de ambities in het bestuursakkoord. Hoe krijgen we in Grave het gewenste inzicht?

Bij de komende begrotingsbehandelingen kijken we alleen naar de kadernota die door de vorige raad en college is behandeld. En praten we over de ombuigingsvoorstellen van het college/ambtelijk apparaat.

MO T I E prioritering en financiële vertaling bestuurlijke ambities.

De raad van de gemeente Huizen, in vergadering bijeen op 12 juli 2018 gelet op het bepaalde in artikel 44 van het reglement van orde voor de vergaderingen en overige werkzaamheden van de raad; overwegende dat:

• het coalitieakkoord de bestuurlijke ambities vastlegt voor de jaren 2018-2022;
• daarnaast bestuurlijke ambities tot uitdrukking kunnen komen via honorering van één of meerdere wensen nieuw beleid 2019,
• realisering van de voornoemde bestuurlijke ambities ook financiële gevolgen kunnen
hebben voor de begrotingsjaren 2019-2022, en dus ook van invloed kunnen zijn op het begrotingsevenwicht in meerjarenperspectief;
• het daarom wenselijk is inzicht te krijgen in de prioritering van de eerdergenoemde
bestuurlijke ambities over de jaren 2019-2022 en dat, zover mogelijk, de financiële effecten in beeld worden gebracht, zodat afgewogen kan worden of deze binnen de financiële ruimte gerealiseerd kunnen worden;

draagt het college op:

bij de behandeling van de begroting 2019 en meerjarenraming 2020-2022 in de raadsvergadering van 1 november 2018, een overzicht te verstrekken van:

• de prioritering van de bestuurlijke ambities, vervat in het collegeprogramma en wensen nieuw beleid 2019, over de jaren 2018-2022,
• zo veel mogelijk de financiële effecten in beeld brengen, zodat afgewogen kan worden of deze binnen de financiële ruimte gerealiseerd kunnen worden; en gaat over tot de orde van de dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *