Wat zegt de kieswet over “overstappende” raadsleden?

Vandaag konden we via de media vernemen dat Hennie Bongers van de lijst Hennie Bongers overstapt naar de Land van Cuijkse partij Liberaal Land van Cuijk.

Mijn juridische vraagbaak zet grote vraagtekens bij deze stap. Is dat wel volgens de Kieswet mogelijk vragen wij ons af.

Toen ik stopte bij het CDA als raadslid, in 2008,  mocht ik alleen verder gaan als “Lijst Jacques Leurs’. Ik mocht tot aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen, in 2010, niet onder de naam van de pas opgerichte partij Keerpunt 2010 in de raad plaats nemen.

Men moet aan de gemeenteraadsverkiezingen hebben deelgenomen onder een partijnaam of eigen naam. Zo maar na de verkiezingen “onder de hoede’ van een andere partij, die zelfs niet in de Graafse raad vertegenwoordigd is, verder gaan als raadslid kan mogelijk strijdig zijn met de “spelregels” van de Kieswet.

Wordt vervolgd!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: