Prinsenstal op slot. Asbestsanering.

Asbestsanering gaat beginnen – wegafsluiting Prinsenstal.

In het gebouwencomplex van het voormalige verzorgingstehuis Maaszicht vindt binnenkort een asbestsanering plaats. In verband met deze saneringswerkzaamheden en aansluitende herontwikkeling wordt de Prinsenstal afgesloten voor auto’s.

Maaszicht

In 2014 werd het nieuwe Catharinahof geopend. Daarmee kwam het gebouwencomplex Maaszicht leeg te staan. Het complex is nu in handen van Prinsenstal Vastgoed B.V. Een gedeelte zal worden gesloopt, een ander gedeelte, waaronder het gemeentelijk monument ‘De Wijnberg’, blijft gehandhaafd. Uiteindelijk zullen er appartementen en stadswoningen gerealiseerd worden in verschillende maten en prijsklassen, zowel koop als huur.

Asbest

Voordat er appartementen en stadswoningen gerealiseerd kunnen worden, zal het complex asbestvrij moeten zijn. Een flinke klus die naar verwachting tot november gaat duren. De werkzaamheden beginnen in week 28 (9/10 juli 2018).

Van asbest is het bekend dat vrijgekomen losse vezels bij inademing een risico voor de gezondheid kunnen vormen. Daarom wordt voor de asbestsanering een gespecialiseerd bedrijf ingehuurd; Belas asbestverwijdering Uden B.V. De werknemers dragen beschermende kledij (‘mannen in witte pakken’) en gebruiken speciale apparatuur waarmee ze het werk veilig voor zichzelf en de omgeving uit kunnen voeren. Om de veiligheid voor de omgeving te garanderen wordt het gebouw ook afgezet en komen er waarschuwingsborden te staan. De saneringswerkzaamheden beginnen in ‘De Wijnberg’ aan de Oliestraat, later volgen de overige gebouwen.

Verkeersmaatregelen

Om de veiligheid voor de omgeving te kunnen garanderen, om apparatuur en materiaal in en om het gebouw te kunnen plaatsen en om ook aan de buitenzijde te kunnen werken wordt het complex, daar waar wordt gewerkt, afgezet met bouwhekken. Aan de zijde van de Prinsenstal (aan de Oude Haven) zal het niet meer mogelijk zijn om met de auto in te rijden. De parkeerplaatsen aan de Prinsenstal komen allemaal te vervallen. Alleen een smalle strook van de weg, langs de Oude Haven, blijft toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: