Wat me opviel in de (social) media. “De rust is teruggekeerd op het AZC in Grave.

Foto: eigen foto. Tip: door op de tag AZC te klikken, boven onder de kop van dir artikel, kunt u alle berichten die ik geplaatst heb over het AZC vanaf 2008 nogmaals teruglezen. Het AZC heeft nog steeds een warme plek bij mij.

Pontificaal, in het midden van het terrein van het azc in Grave, wappert een vlag. Niet het Graafse geel-rood, de Nederlandse driekleur, of die van één van de landen wiens inwoners op het terrein verblijven. Nee, het is de regenboogvlag. De vlag van de LHBTI-gemeenschap, die staat voor de emancipatie van gays, biseksuelen, en transgender- en intersekse personen. Een vlag ook waar een aantal van de bewoners vanwege geloof, cultuur of afkomst, best aanstoot aan zou kunnen nemen.

,,Dan heb je een probleem, want dan zit je verkeerd in Nederland”, zegt Robert Ploeg, woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). ,,Een deel van ons werk is uitleggen hoe wij in Nederland met elkaar omgaan. En dat is daar ook een onderdeel van. Net zo goed als dat ik respect heb voor het feit dat jij wil bidden of niet wil bidden, of iets wil eten of iets speciaal niet wil eten. Dan zul jij op jouw beurt ook respect moeten hebben voor het feit dat wij met z’n allen respect hebben voor andersdenkenden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: