Ouders van Brede School Oost moeten geduld hebben

Ouders van de toekomstige Brede School Oost in Grave moeten nog even wachten tot ze weten welke maatregelen er getroffen zullen worden die ervoor moeten gaan zorgen dat hun kinderen veilig op school kunnen komen.

Er was gevraagd en gehoopt op het inlassen van een extra gemeenteraadsvergadering. Dat was in de vergadering van 15 mei voorgesteld door raadslid Hennie Bongers. Dan zou er sneller een besluit kunnen worden genomen over wat er allemaal aan werkzaamheden moeten worden uitgevoerd.

Maar die extra raadsvergadering komt er niet. De tijdwinst zou minimaal zijn. Er is nu besloten dat het op de agenda van de raadsvergadering van 3 juli komt te staan, maar dat er wel bij de commissievergadering van 5 juni uitgebreid wordt ingegaan op de verkeerssituatie. Daarbij krijgen belanghebbenden de mogelijkheid om hun mening te geven.

Ouders maken zich zorgen over de veiligheid van de routes naar school. Het nieuwe gebouw, waar de basisscholen De Sprankel en Hartenaas onderdak krijgen, wordt gebouwd op het terrein bij Visio, de school voor blinden- en slechtzienden. Ouders, zo lieten zij onlangs in deze krant weten, vinden dat er te laat actie wordt ondernomen. Aanvankelijk zouden verkeersmaatregelen op 5 juni klaar zijn, zodat de scholen de mogelijkheid hadden om de routes voor de vakantie een keer met de kinderen te verkennen.

Er ligt nu een voorstel voor een fietspad langs de Jan Luijkenstraat en een brug over de Raam. Over het verbreden van de brug in de Stoofweg is nog geen besluit genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: