Keerpunt 2010 eist goede uitleg van ‘dissident’

Met stomheid waren ze geslagen bij Keerpunt 2010 in Grave. En nog weten ze eigenlijk niet waarom Hennie Bongers, het voormalig Keerpunt-raadslid en fractievoorzitter, uit de partij is gestapt en als eenmansfractie is doorgegaan.

,,Als een op de lijst van een partij gekozen kandidaat deze zetel direct na de verkiezingen meeneemt en daarmee feitelijk verraad pleegt aan de kiezers, is het toch een regel van fatsoen dat daarvoor tenminste een uitleg komt?”, laat Keerpunt 2010-voorzitter Jacques Leurs weten. ,,Hennie Bongers is geheel onverwacht vertrokken.”

Leurs zei dat na afloop van de ledenvergadering van Keerpunt 2010 die deze week is gehouden.

Bongers heeft geen verantwoording omtrent zijn handelen willen afleggen in de algemene ledenvergadering van Keerpunt 2010. ‘Ook de andere dissidenten (mensen die zich solidair met Bongers verklaarden en Keerpunt 2010 de rug toekeerden, HW) hebben geen verantwoording in de algemene ledenvergadering af willen leggen’, staat in een verklaring van Keerpunt, dat nu in de persoon van Ben Litjens als eenmansfractie nog in de Graafse gemeenteraad zit.

Bongers reageert verbaasd op de beschuldigingen van zijn oude partij. ,,De toevoeging ‘geheel onverwacht’ klopt niet en aan mij is niet gevraagd om verantwoording af te leggen. Ik heb hier geen uitnodiging voor gekregen. Natuurlijk had ik dit gedaan als dit was gevraagd”, zegt Bongers.

,,Ik heb drie keer aangegeven wat er aan de hand is geweest. Er is in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen en na de verkiezingen zoveel gebeurd, daar lusten de honden geen brood van. Ik heb geen zin om met modder te gooien. Ik heb altijd aangegeven dat wanneer mensen met mij willen praten dat altijd kan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: