Afsplitsing verrast preses Keerpunt 2010.

Jacques Leurs, voorzitter van de raadsfractie Keerpunt 2010 in Grave, is niet bepaald gelukkig met de afsplitsing binnen zijn partij.

Leurs kreeg zondag op zijn vakantieadres telefonisch te horen dat beoogd fractievoorzitter Hennie Bongers de partij verlaat en zelfstandig verder gaat. In zijn kielzog een aantal prominente Keerpuntleden.

,,Zo, dat viel even koud op mijn dak. Ik heb het niet aan zien komen”, zo reageert Leurs vanaf zijn vakantieadres. ,,Ik had liever gehad dat hij het tijdens de aankomende ledenvergadering had verteld, dan hadden we er misschien nog over kunnen praten. Nu komt het als een donderslag bij heldere hemel, als een voldongen feit.”

Leurs, hij noemt de actie van wat hij noemt de Groep Hennie Bongers een ‘vulkaanuitbarsting’, wil verder inhoudelijk niets zeggen over de stap die Bongers heeft gezet en verwijst naar zijn schriftelijke verklaring.

Keerpunt 2010 had tot het vertrek van Bongers twee zetels en gaat deel uitmaken van de oppositie. Bongers vormde de fractie samen met Ben Litjens. Het was afgelopen raadsperiode al regelmatig te zien dat de raadsleden het met stemmingen niet met elkaar eens waren. Litjens trok daarbij ten opzichte van de andere twee Keerpunt-raadsleden Bongers en Nel Schuts zijn eigen plan.

Litjens is minder verrast over de stap van Bongers dan zijn voorzitter Leurs. ,,Ik zag het wel aankomen”, zegt hij.

Tijdens de ‘Nacht van Litjens’, stemde hij als enige binnen de partij tegen gemeentelijke herindeling. ,,Dat is me niet in dank afgenomen. Maar ik heb altijd het partijprogramma gevolgd. Ook tijdens die Nacht van Litjens.”

Litjens wil pas na de algemene ledenvergadering van zijn partij verder inhoudelijk op het vertrek van zijn partijgenoot ingaan. Op de opmerking dat het voor hem lastiger wordt, omdat hij het in de raad nu alleen moet gaan doen, zegt hij: ,,Dat valt wel mee. Ik kan rekenen op een goede achterban.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: