Verklaring van de voorzitter n.a.v. het opstappen van de Groep Hennie Bongers uit Keerpunt 2010.

Na overleg gisteren en vandaag met diverse leden van Keerpunt 2010 en kennis te hebben genomen van het persbericht van Hennie en de persartikelen in de Gelderlander en de Arena volgt hier een korte verklaring die ik schrijf aan de voet van de vulkaan de Teide. Daarna volgt een verwijzing naar de tekst op de bladwijzer van het boek Persoonlijke herinneringen van Ruud Lubbers. Dit boek was ik toevallig aan het lezen en deze tekst van deze grote CDA politicus sprak me erg aan.

VERKLARING VOORZITTER KEERPUNT 2010

Binnen Keerpunt 2010 zijn we teleurgesteld in de wijze en het tijdstip waarop  dit verstrekkende besluit van de Hennie Bongers en de Groep Hennie Bongers zelf is gecommuniceerd.

Normaal gesproken had een andere weg dienen te worden bewandeld namelijk via de Algemene Leden Vergadering.

Op 17 mei was een extra Algemene Ledenvergadering uitgeschreven voor alle leden.

Tijdens deze evaluatie vergadering o.a. over de raadsverkiezingen hadden de grieven naar voren kunnen worden gebracht en hadden we misschien afspraken kunnen maken om het geschonden vertrouwen in elkaar te herstellen.

De leden van het campagneteam, Hennie Bongers en Joel Hendriks, hadden voor deze A.L.V. samen een verantwoordingsdocument geschreven dat ook behandeld zou worden.

Er is nu een totaal nieuwe situatie ontstaan na het uit de partij stappen van ons Keerpunt 2010 raadslid Hennie Bongers.

Daarom vervalt de A.L.V. van 17 mei a.s.

Het bestuur zal een nieuwe vergadering uitschrijven op maandag 28 mei.

De agenda zal ook een andere inhoud krijgen.

Als agendapunt zal ook opgenomen worden hoe wij als Keerpunt 2010 een gezamenlijk standpunt bepalen over deze stap van Hennie Bongers en de Groep Bongers.

Op een later tijdstip zal deze reactie gecommuniceerd worden.

We blijven met respect met elkaar omgaan ondanks deze pijnlijke ontwikkelingen binnen Keerpunt 2010.

Uit persoonlijke herinneringen van Ruud Lubbers.

Had ik het verloop van mijn leven aan het begin ervan willen weten? Nee. De kern van het leven is hoe je erop reageert. Ik heb natuurlijk ook tegenvallers gehad. Het gaat erom hoe je met veranderingen omgaat. Je hebt je eigen leven en dat is verweven met maatschappelijke ontwikkelingen, met het tijdsgewricht. Om met  Sanctus Augustinus te spreken: “De tijden, dat zijn wij”. Augustinus leerde ons: zowel de tijden, de moeilijke tijden, als problemen te boven komen, is aan ons mensen zelf. Dus klaag niet over moeilijke tijden, maar maak er het beste van. Immers, de tijden dat zijn wij. De mijne zijn van 1939 tot zeg 2018, wanneer ik dit verhaal vertel, aan de vooravond van mijn tachtigste verjaardag.

Eén gedachte over “Verklaring van de voorzitter n.a.v. het opstappen van de Groep Hennie Bongers uit Keerpunt 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: