De Gelderlander: windmolens “Over de Maas”.

Grave zit niet op windmolens te wachten

GRAVE – Compleet verrast zijn ze in Grave over de plannen om aan de overkant van de Maas tussen Overasselt en Nederasselt windmolens te plaatsen. Hoeveel, hoe hoog en precies waar de windmolens moeten komen is nog niet bekend. In Grave lijkt niemand op de hoogte van de plannen. 

,,Windmolens aan de overkant? Niets van gehoord’’, zegt Rinus van de Venne. Hij woont aan de Maaskade en kijkt vanuit zijn woning zo op de uiterwaarden aan de overzijde van de Maas. ,,Het lijkt me niet plezierig als daar van die joekels van windmolens komen te staan.’’
Anselm den Brok van restaurant Colori aan de Maasstraat : ,,Ik zit met mijn terras aan de Loswal. Fietsers stoppen hier omdat het zicht op de natuur aan de overkant en de langsvarende bootjes zo mooi is. Windmolens zouden het uitzicht behoorlijk verpest. Als het doorgaat zullen we er als horecavereniging in Grave zeker tegen protesteren.’’
Ook op het stadhuis van Grave was nog niemand op de hoogte van de plannen. 

Tussen Overasselt en Nederasselt ligt een gebied dat volgens een Friese windmolenfabrikant geschikt is om windmolens te plaatsen. Het gebied gezien vanuit de Oude Veerstraat richting Grave met rechts de kerktoren van Nederasselt. Foto: Theo Peeters © Theo Peeters

In Nederasselt en Overasselt is al een begin gemaakt met het organiseren van de tegenstanders Woensdagavond is er al een bijeenkomst in Nederasselt. ,,Nu moeten we onze krachten bundelen’’, zegt Wim Smids uit Overasselt.
,,Wij overwegen een avond in het Verenigingsgebouw, maar misschien zien we daar vanaf als we samen optrekken met Nederasselt’’, zegt hij. ,,We moeten nu niet over elkaar heen buitelen, maar goed nadenken. We zijn kansrijker als we de krachten bundelen.’’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: