De Gelderlander: supermarkt Lidl op Vennendaal. Bijeenkomst bezwarencommissie.

Komst Lidl in Grave: regels of bewonersbelangen?

Liever geen grote Lidl in Grave? ‘Te laat.’ Advocaat Gerritsen wond er gisteravond tijdens een zitting van de bezwaar- en beroepscommissie geen doekjes om.
Om de komst van een megasupermarkt aan de Mgr. Borretweg in Grave tegen te gaan, hadden de bezwaarmakers beroep moeten aantekenen tijdens de aanloop naar de vaststelling van het bestemmingsplan in 2012. En dat is niet gebeurd.
Maar de omwonenden van het beoogde terrein Vennendaal, waar de supermarkt moet komen, denken daar anders over. De belangen van de omwonenden zijn door simpelweg vasthouden aan de regeltjes geschaad. ,,Hoe konden wij destijds weten dat er hier een grote supermarkt zou komen? Er was sprake van dat er hier woningen zouden komen. Het tuincentrum Van der Venne dat er zat, staat al sinds 2006 leeg”, zei José Joseph gisteravond in de bomvolle zaal in het stadhuis van Grave. Niet lang geleden werd iedereen verrast: een supermarkt in plaats van huizen.
De grootschaligheid van de super zit de omwonenden dwars. ,,Het wordt door de parkeerproblemen een chaos in de wijk. De plek voor het laden en lossen, deugt niet. Vlak naast een woning en tegenover een kinderopvang. De weg naar de supermarkt is niet berekend op grote vrachtwagens die ter plekke achteruit moeten insteken”, zegt de emotionele Joseph, die behalve advocaat als bewoonster van de Mgr. Borretweg ook belanghebbend is.
Gaat het bij de komst van de Lidl dus om het volgen van de regels of de belangen van de omwonenden? Die afwegingen moet de beroeps- en bezwaarcommissie maken. Volgens het bestemmingsplan mag er een supermarkt op die plek komen. Wethouder Daandels heeft dat de afgelopen al meerdere malen gezegd.
Gerritsen, die belangen van projectontwikkelaar Reggestede behartigt: ,,De gemeente houdt zich aan de wet en daar ben ik blij om.”
De bezwaar- en beroepscommissie zal op termijn met een advies voor het gemeentebestuur komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: