Graafse beeldvorming. Louis Sparidans in de ARENA.


We zijn wel wat gewend in Grave. Leuke en minder leuke dingen. Zoiets komt in meer gemeenten voor, dus zo uitzonderlijk is dat nou ook weer niet. Elke gemeente wil zo goed mogelijk voor de dag komen en dat probeert Grave natuurlijk ook. Het is tevens goed voor de beeldvorming.

Toch gaat juist dát af en toe behoorlijk mis in Grave. Denk nog maar eens aan al het gekluns met het Wisseveld. Ons gemeentebestuur gaf er miljoenen aan uit, maar het leverde eigenlijk alleen maar een hoop chagrijn op.
De afgelopen jaren werd het zogenoemde ‘snippergroenproject’ opgezet. Honderden Gravenaren werden volkomen onterecht op stang gejaagd, omdat ze zogenaamd illegaal een stukje gemeentegrond in bezit zouden hebben genomen. Het bleek een gigantische flop! Afgelopen dinsdagavond vergaderde de gemeenteraad erover en de betreffende wethouder kreeg (met zeven vóór en acht tegen) bijna een motie van wantrouwen aan zijn broek hangen.
Opnieuw een flinke deuk in de beeldvorming van Grave. Waarom laat een College van Burgemeester en Wethouders zoiets gebeuren? Is het onkunde, is het onwil of weten ze er geen raad mee?
Critici van het gemeentebestuur, waaronder ikzelf, wordt verweten de beeldvorming van de gemeente te beschadigen. Maar met zo’n beleid heb je als het ware geen mensen meer nodig die kritiek leveren op de gemeente.
College en raad, denk zelf eens goed na. Moeten we zo wel blijven aanmodderen? Misschien wel totdat de Bossche Commissaris van de Koning zal zeggen: “En nu is het afgelopen; het is genoeg geweest. Ga nu maar eens fuseren!”
Louis Sparidans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: