Beukering: slopen Palazzo betaal ik niet schrijft de Gelderlander

Archieffoto’s uit het Palazzo:


Gemeentelijke sleuteloverhandiging
Wethouder op de rug gezien

Gemeente zit met afgebrand theater in de maag 

Mocht de gemeente Grave overgaan tot sloop van het tijdens Koningsnacht 2015 uitgebrande Palazzo Theater, eigenaar Jan-Paul Beukering zal de kosten niet betalen. Beukering laat dat weten in een brief aan de gemeenteraad en stadsbestuur van Grave.
Er is in Grave veel ergernis over de puinhopen die zijn achtergebleven na de brand. De voorgevel moet worden gestut. Daardoor is veel hinder in de Maasstraat. In een motie die klaar ligt om komende dinsdag bij de raadsvergadering ingediend te worden, vraagt VPGrave ‘om op korte termijn stappen te ondernemen om de ruïne van het Palazzo Theater te verwijderen’.
‘Nu kan de gemeente wel dwang opleggen of zelf opdracht geven aan een sloopbedrijf om vervolgens de rekening bij mij neer te leggen, maar die kan ik niet betalen. Dan ga ik failliet en dan betaalt de gemeenschap het uiteindelijk zelf’, waarschuwt Beukering.
Het Palazzo Theater wordt volgens Beukering niet langer aangemerkt als een rijksmonument. Dat opent de weg tot sloop. De theaterdirecteur baseert zich op uitspraken van een ambtenaar van de gemeente Grave. De voormalige theaterdirecteur denkt deze zomer te kunnen beginnen met puinruimen. Hij zegt bij de gemeente voorgesteld te hebben, nu op de panden Maasstraat 10 en 12 geen status van rijksmonument meer rust, de twee voorgevels tot de eerste verdiepingsvloer af te breken, zodat het stutmateriaal dat de straat deels blokkeert, weggehaald kan worden. Hij wil dat dan wel in eigen tempo doen, laat hij weten.
Direct na de brand vertelde Beukering dat hij tijdens de bewuste nacht in 2015 was overvallen en dat er in het pand, terwijl hij was vastgebonden, brand werd gesticht. Beukering kon ontkomen, maar van het gebouw bleef maar weinig over. Hij werd later zelf door de politie opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij brandstichting. Die kon niet worden bewezen, waarna hij werd vrijgelaten.
Makkelijk is het volgens Beukering allemaal niet. In zijn brief schrijft hij: ‘Financieel krijg ik van geen enkele instantie bijval. Maar opgeven is geen optie. Dan vervalt ook mijn claim naar de verzekeringsmaatschappij.’
Verzekeraar Nationale Nederlanden heeft tot nu toe de miljoenenclaim niet willen uitkeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: