Liveblog “Gat van Grave” 102. NOS: Volgende weer scheepvaartverkeer mogelijk.

Het scheepvaartverkeer in de Maas bij Grave kan volgende week worden hervat. De bouw van een tijdelijke dam verloopt voorspoedig. Daardoor kan het waterpeil vanaf morgen geleidelijk weer stijgen, meldt Rijkswaterstaat, en dat betekent dat er weer gevaren kan worden op de Maas tussen Grave en Sambeek.
Op 10 januari werd begonnen met de bouw van een zogenoemde breuksteendam, die dinsdag klaar moet zijn. Dat was nodig omdat er eind december een binnenvaartschip geladen met benzeen in de dichte mist door de stuw was gevaren. De stuw raakte daardoor beschadigd en door het lek zakte het waterpeil. Het gevolg was dat er geen scheepvaart mogelijk was en woonboten schuin kwamen te liggen.
Er varen jaarlijks zo’n 11.000 schepen langs het sluis- en stuwcomplex bij Grave.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: