Liveblog “Gat van Grave” 101. Omroep Brabant: opmerkelijk bericht!

‘Beton heeft tijd nodig’, maar werk aan stuw bij Grave wordt uiterlijk dinsdag hervat 

GRAVE – De herstelwerkzaamheden aan de stuw bij Grave worden uiterlijk dinsdag hervat. Dit heeft Jean Buschgens van Rijkswaterstaat gezegd. De klus is nodig, omdat de stuw eind vorig jaar werd geramd door een schip. 
Volgens de woordvoerder van Rijkswaterstaat werden bij deze aanvaring niet alleen jukken en schuiven beschadigd, maar ook een deel van de betonconstructie waar de stuw op rust.


Tijd nodig
Om dit euvel te verhelpen, moest onder water beton worden aangebracht en het harden hiervan heeft tijd nodig. Het stilleggen heeft dus niets te maken met de stroming van het Maaswater bij Grave, zoals een andere woordvoerder van Rijkswaterstaat afgelopen weekend meldde.


Ton Paulus verbaasde zich afgelopen weekend over het feit dat er niet werd doorgewerkt. De veerbaas is onder meer eigenaar van de pont die sinds jaar en dag mensen tussen Cuijk en het Gelderse Mook over de Maas zet. Elke dag dat zijn vaartuig aan de kant blijft, kost hem dat vierhonderd euro, zegt hij.


Te harde stroming?
Paulus blijft zijn bedenkingen houden. Hij twijfelt aan de uitleg van de zegsman van Rijkswaterstaat. Paulus is bang dat de (te harde) stroming van het water roet in het eten gaat gooien.


Volgens Buschgens is hiervoor geen enkele reden. “Hier komt niets meer tussen. In de loop van maandag of dinsdag gaan we verder met onze werkzaamheden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: