De Gelderlander schrijft:

Grave: lege panden snel slopen
GRAVE
Leegstaande panden op het bedrijventerrein Wisseveld in Grave worden mogelijk eerder gesloopt dan aanvankelijk de bedoeling was. Aanleiding is de vondst van een professionele hennepkwekerij, twee weken geleden.
Burgemeester Lex Roolvink wacht de officiële rapportage van de politie nog af. Op basis daarvan kan hij maatregelen nemen voor het pand aan de Koninginnedijk in Grave. “Het was een professionele kwekerij van twee verdiepingen”, zegt Roolvink. “Juist van die professionaliteit zijn we geschrokken. Er stonden 2.000 planten, bijna geschikt voor de eerste pluk. De kwekerij was in het pand goed verstopt. Via gangetjes moest er een kast weggeschoven worden om erbij te komen.”
Wethouder Eric Daandels is bezig met een inventarisatie van de lege panden. “Eerst kijken wat er staat en dan versneld slopen”, zegt Daandels. De lege panden op het bedrijventerrein zijn al langer een doorn in het oog. “Er is al veel gesproken over de huidige uitstraling van het bedrijventerrein. De vondst van de kwekerij is wel de druppel die de emmer doet overlopen.”
De kwekerij zat in een pand waar voorheen drukkerij Kamoen gezeten heeft. Het pand ernaast staat ook leeg. In datzelfde rijtje zit nog jongerencentrum Off Street. Het centrum gaat als het goed is binnenkort verhuizen naar wijkaccommodatie Esterade.
De politie kon gisteren niet zeggen of er naar aanleiding van de vondst van de kwekerij aanhoudingen zijn verricht.
Eerst kijken wat er staat en dan versneld slopen
Eric Daandels, wethouder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: