Bij de rechtbank in Den Bosch staan de Gemeente Grave en de curator van de Scheepswerf vanmiddag recht tegenover elkaar! De Maasdriehoek.

Scheepswerf en gemeente Grave tegenover elkaar bij rechter

di 28 jun 2016, 9:11  | 46 keer gelezen  reageer
De scheepswerf in Grave ging in 2012 failliet. (foto: De Maas Driehoek)

De scheepswerf in Grave ging in 2012 failliet. (foto: De Maas Driehoek) 

GRAVE/DEN BOSCH | De voormalige Graafse scheepswerf en de gemeente Grave staan vanmiddag tegenover elkaar voor de rechtbank in Den Bosch over het faillissement van de werf in 2012. Namens directeur Robert van Kessel van de werf eist curator Remco Michielsen bij de rechtbank een schadevergoeding van enkele miljoenen.


Aanleiding om claim door te zetten, is de uitspraak van de Raad van State in 2014. Die bepaalde toen dat de gemeente Grave vier jaar geleden het bestemmingsplan had moeten wijzigen, zodat de scheepswerf boten met een lengte van maximaal 135 meter had kunnen bouwen. De Graafse werf had in 2012 een opdracht om twee schepen te bouwen met een lengte groter dan 110 meter. Het bestemmingsplan stond dit echter niet toe. Nadat directeur Robert van Kessel een bestemmingsplanwijziging aanvroeg, werd deze na veel vijven en zessen aangenomen door de raad. Het college van B en W in Grave bekrachtigde die motie echter niet, waarna de scheepswerf het faillissement aanvroeg en tientallen medewerkers op straat kwamen te staan. “We hadden een goede reputatie en die is om zeep geholpen”, zei Van Kessel toen tegenover De Maas Driehoek.
Sinds de uitspraak van de Raad van State onderzocht curator Remco Michielsen of de financiële schade verhaald zou kunnen worden bij de gemeente en hij denkt nu voldoende gronden hiervoor te hebben. De rechtszaak dient vanmiddag.
Nieuwsblad De Maas Driehoek doet verslag van de rechtszaak via Kliknieuws en in de krant van dinsdag 5 juli.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: