Grave Lokaal

Omwonenden Valkhofseweg 2.0 schrijven brieven naar alle fracties! Keerpunt 2010 gaat opheldering bij wethouder Daandels opvragen!

We merken op dat naast bovengenoemde uitnodiging, wij in afwachting zijn van de toezeggingen welke wethouder Daandels meerdere raadsleden, u en mij heeft gedaan. 

Concreet houdt dit in dat wethouder Daandels op korte termijn (lees twee tot drie weken) met ons, als omwonenden van de planlocatie Valkhofscheweg om tafel gaat. Hiervoor zou het secretariaat opdracht hebben gekregen. Daarnaast heeft de wethouder ons verzekerd zelfstandig of via het ambtelijk apparaat contact op (laten) nemen met Ruimte voor Ruimte om kenbaar te maken dat er veel commotie is ontstaan omtrent de voorgenomen bestemmingsplanaanpassing en vermelde verdichting. Hieraan wordt gekoppeld het verzoek aan Ruimte voor Ruimte om ons als omwonenden te betrekken in de (verdere) ontwikkelingen. 
Wij als omwonenden ontvangen hiervan graag de brief welke Gemeente Grave Ruimte voor Ruimte heeft doen toekomen op schrift.

Daarnaast willen wij u erop wijzen dat het formeel en ambtelijk correct kan wezen dat, zoals wethouder Daandels aangeeft, het niet zijn verantwoordelijkheid is dit aanhangig te maken bij Ruimte-voor-Ruimte. Echter, informeel is wel degelijk gebruikelijk dat wethouders aanvullende randvoorwaardelijke kaders (laten) opnemen om daarmee zaken als social return en burgerparticipatie mogelijk te maken. Niet tot top down, maar bottom up. Nieuwe manier politiek bedrijven noemt men dit! 
Meerdere raadsleden hebben mij hieromtrent geïnformeerd en aangegeven dat de wens van zowel de Gemeente Grave als raad is dit te ondersteunen c.q. faciliteren. Naar ik begrijp staat dit zelfs opgenomen in het jaarplan. 
Wij gaan er als omwonenden dan ook van uit dat Gemeente Grave, Gemeenteraad, maar bovenal de wethouder ook de daad bij zijn woord voegt om in aanvullende kaders aan Ruimte voor Ruimte mee te geven dat een door de omwonenden gedragen projectplan met dito bestemmingsplanaanpassing slechts mogelijk is als de directe omgeving van omwonenden daarin gekend is.

Kortgezegd als omwonenden willen wij graag gehoord worden en partij zijn.

Zoals meerdere raadsleden bericht gaan wij ons, conform ons projectplan ‘Omwonenden Valkhofscheweg 2.0‘ als omwonenden op korte termijn in gezamenlijkheid in een schrijven wenden tot Ruimte voor Ruimte. Hiervan ontvangt Gemeente en Raad tevens een exemplaar. 

Tenslotte wens ik hierbij tevens kenbaar te maken dat ik gaarne ook gebruik wens te maken van het aanbod welke enkele raadsleden mij op wezen om in de eerstvolgende Raadscommissie Ruimte voor een afgebakend tijdvak het woord te mogen nemen. Hieromtrent ontvang ik gaarne separaat de benodigde bescheiden.

In afwachting van uw reactie verblijven wij.

Met vriendelijke groet, 
Sjoerd Radstake namens ‘Omwonenden Valkhofscheweg 2.0‘ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *