Grave Lokaal

Nog 6 dagen: wethouder Gerard Adams geeft antwoord op onze vragen. Geen interpellatiedebat nodig.


Geachte raadsleden,

Naar aanleiding van de recente brief van de heer J. Ariens hebben een aantal raadsleden (artikel 39) vragen gesteld. Deze vragen zullen op de gebruikelijke wijze via de griffier beantwoord worden. Aangezien middels genoemde vragen ook werd verzocht om een actuele stand van zaken, geef ik die onderstaand graag.
Na de eerste gesprekken met het RBT waarbij duidelijk werd dat er geen back-office in het Historisch Stadhuis gevestigd zal wordend hebben wij gezocht naar alternatieven. Binnenkort hebben wij een eerste gesprek met het museum Graeft Voort om te bekijken of een constructie als in Cuijk ook in Grave te realiseren is (museum en VVV informatiepunt onder een overkoepelende stichting). De Graafse VVV vrijwilligers zijn inmiddels bij hun Cuijkse collega’s op bezoek geweest om ervaringen uit te wisselen en tips op te halen.
De huisvesting in het historisch stadhuis is inmiddels op orde, dat wil zeggen dat een telefoon- en  internetaansluiting is aangelegd en dat beide ruimten, provisorisch, zijn ingericht met de meubels uit de Rogstraat. Samen met het RBT zullen we kijken welke aanpassingen en/of verbeteringen mogelijk zijn.
Voor wat betreft de aangevraagde “startsubsidie” zijn wij in overleg met de heer Ariens om de aanvraag te completeren, zodat het college daar een besluit over kan nemen. De financiële ruimte die wij hiervoor hebben is, zoals bekend, beperkt. Wij werken er aan het Graafse informatiepunt en de vrijwilligers zo snel mogelijk operationeel te krijgen. Wij betreuren het daarom dat de vrijwilligers, opnieuw, via een brief een ultimatum hebben gesteld dat in tegenspraak is met de onderlinge afspraken.
Deze email is niet bedoeld ter beantwoording van de gestelde vragen, maar slechts om u te informeren over de stand van zaken.
Met vriendelijke groet,
Gerard Adams


P.S. Omdat de wethouder zich inspant om er samen met de VVV vrijwilligers uit te komen en de vrijwilligers voor Grave te behouden ziet Keerpunt 2010 er van af om op zo kort mogelijke termijn een interpellatiedebat aan te vragen met de huidige gemeenteraad om het college ter verantwoording te roepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *