Nog 7 dagen: waarom nieuws uit Bussum en Amsterdam?

Omdat ik tijdelijk mantelzorger ben in Huizen/Bussum verblijf ik daar veel. Regelmatig rijd ik op en neer naar Grave. Gelukkig heeft Keerpunt 2010 een fijn campagneteam met Hennie Bongers als een uitstekende vervanger voor mij als campagneleider.
Afgelopen maandag ben ik naar een verkiezingsavond geweest in het stadhuis van Bussum. Ik had in de Gooi- en Eemlander gelezen dat er een professioneel bureau was ingehuurd voor de organisatie van die avond.
Het Soosdebat was vergeleken met dit debat toch wel amateuristisch. De zaal werd er veel bij betrokken en door middel van rode en gele kaarten kon men stemmen over actuele onderwerpen zoals: de gedwongen fusie met Naarden en Muiden, niet meer winkels en bezuinigen op sociaal domein.
Jammer genoeg hebben de huidige fractievoorzitters H.de Greeff (VVD), M.Cruijssen (CDA), A.Henisch (LPG) en T.Reijnen (Trots) tegen ons voorstel gestemd om mee te werken aan een de Gelderlanderdebat. Deze serie debatten worden overal drukbezocht en zijn prima georganiseerd. In het foto-archief meer foto’s over dit debat waar meer dan 300 inwoners op af kwamen.

Daags voor de gemeenteraadsverkiezingen ben ik als gast uitgenodigd om deel te nemen aan een debat over rol van lokale partijen enz. in de Melkweg vind deze discussie plaats op het Festival van de Lokale Democratie. 


A.s. zondag komen 25 studenten van de Amsterdamse BKB Academie, op uitnodiging van Keerpunt 2010, een bezoek aan Grave brengen. Ze bezoeken de Graafse Scheepswerf en krijgen een stadswandeling door het centrum door een ervaren echte Graafse VVV gids. Tenslotte worden ze ontvangen in de Huuskamer van de Graaf. 


In het kader van ervaringen opdoen rond verkiezingen en plaatselijk beleid maken de studenten een toer door Nederland. Ze hebben o.a. gesprekken met een commissaris van de koning en bezoeken de getroffen dorpen in Groningen waarvan de bodem daalt als gevolg van gaswinning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: