Grave Lokaal

Reces voorbij: collegeoverleg over IDOP gelden met Wijkraad Binnenstad; voorbereidingen verkiezingen, Keerpunt 2010 uitje, openbare filmvoorstelling, besloten presidiumvergadeing en weer de Scheepswerf.

Websitebezoek: Meer dan 4000 bezoekers de afgelopen dagen. Zo halen we de half miljoen in maart 2014 wel! 
Wijkraad Binnenstad: 

Voorzitter Hester Kruizinga

De Graafse Stars en Stripes

Keerpunt wil deze vlag ook weer zien aan het  Stadskantoor!

Een overzicht achter uit de zaal
Keerpunt 2010 was met de hele fractie aanwezig.
Burgemeester Lex Roolvink, wethouder Eric Daandels en
vertrekkend secretaris Rob BrandsWethouder Eric Daandels zei op vragen van Gerard Rensen dat het college nog dit jaar met een voorstel komt over ondergronds vuilafvalverwerking naar aanleiding van het burgerinitiatief van de Wijkraad Binnenstad. De aanwezige centrummanager, Nico Schouten, zei dat in Wijchen al vier jaar tot volle tevredenheid samen met de ondernemers en gemeente ondergrondse afvalverwerking gerealiseerd is. Het college honoreert ook een verzoek van de wijkraad om burgers uitleg te geven over de gang van zaken rond procedures.


Gemeenteraadsverkiezingen maart 2014: gesprekken met potentiële kandidaten uit de stad en de kerkdorpen, opstellen programma, kernpunten en campagneplan en -strategie. 
Jaarlijks Keerpunt 2010 leden en partners: Zaterdag krijgen we een rondleiding door Graafs Museum en de stad. Ter afsluiting een “barbeque” in de tuin van de fractievoorzitter. Misschien daarna wel naar de Markt voor de opening van het filmseizoen van ons Graafs film- cafe. 
Besloten presidiumvergadering: a.s. dinsdag vergadert het presidium weer voor de eerste keer. Als het aan Keerpunt 2010 ligt worden deze vergaderingen weer openbaar zoals vroeger altijd was. Onder Wilma Delissen is dit ingevoerd en door de meerderheid van de raad zo gebleven.

Ingezonden artikel in de Elsevier.


Het artikel over het door de lokale overheid van Grave georkestreerde  requim voor een bloeiende scheepswerf (weggepest  door het  gemeentebestuur’, 13/20 juli, pagina 38) staat  naar mijn mening model voor de teloorgang van de maakindustrie in Nederland. Hoe treffend is het ook dat de grote order voor de bouw  van twee schepen direct door een Duitse firma werd overgenomen. Duitsland waar de maakindustrie nog wordt gekoesterd als een van de belangrijkste motoren van economische ontwikkeling en welvaart. Het is  tekenend voor het zieke Nederland, waarin persoonlijke ambities van overheidsbestuurders steeds  vaker prevaleren boven het collectief  belang van de werkgelegenheid. Zo ook ini Grave, waar lokale bestuurders hun naam liever verbinden aan een welzijnsvoorziening als aan een aantrekkelijke wandelpromenade aan de Maas dan aan een vergunningsuitbreiding voor een bloeiend bedrijf. Het is bedroevend dat de  bestuurders in Nederland met procedures in de hand en ondersteund door slaafse ambtenaren een continue rem vormen op de industrie. De  balans tussen produceren enerzijds en  consumeren anderzijds slaat dan ook steeds verder  door naar de  consumptiekant. Mijns inziens zijn we onszelf in dit land flink aan het  uithollen, totdat er een ‘lege huls’ overblijft.

Bron: Guust Backelandt, Breda in Elsevier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *