Dodenherdenking zaterdag 4 mei.

Jarenlang werkte oud-burgemeester Louis Ficq in het
huidige Historische Stadhuis.
Louis Ficq inspecteert een militair regiment
op de Markt/Hoofdwagt.
Steen Ficq is geplaatst; de Gelderlander.
Keerpunt 2010 heeft zich enorm ingespannen om de gedenksteen van oud-burgemeester Ficq op die bijzondere plek te krijgen. We steunden het initiatief van Gravenaar Rein Keereweer. Achter die muur was zijn werkkamer.

Dodenherdenking zaterdag 4 mei

Uitnodiging aan alle inwoners  

Op zaterdag 4 mei aanstaande om 20.00 uur vindt een korte herdenkingsplechtigheid plaats. Dan zal  burgemeester Haasjes een krans leggen bij de plaquette van oud-burgemeester Ficq, bij het gedenkteken voor de gevallenen bij het oude stadhuis aan de Hoofdwagt, bij de gedenksteen van de voormalige joodse Synagoge aan de Oliestraat te Grave en bij het gedenkteken aan de Hoofschestraat/Infirmerie. Ook de vereniging van Voormalig Marinepersoneel zal een krans leggen. Tijdens de herdenking zal het Stadskoor Grave het Wilhelmus en enkele andere liederen zingen.

Gedichten

Tijdens deze dodenherdenking zullen leerlingen van het Merletcollege, Bram van den Bogaard en Roel Wittenberg,  een gedicht voorlezen dat ze zelf uitgekozen hebben. U wordt van harte uitgenodigd bij deze herdenkingsplechtigheid aanwezig te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: