Grave Lokaal

Op dinsdag 20 november 2012 is ALBERT KLOPPERT overleden.

Albert Jacob Angelo Kloppert 



In de gezegende leeftijd van tachtig jaar overleden in ‘zijn’ Grave, alwaar hij op 11 september 1932 ter wereld kwam. Zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen hebben met veel verdriet afscheid van hem moeten nemen. 
Albert Kloppert was in hart en nieren Gravenaar en trots op zijn afkomst. Jarenlang is hij – eerst samen met zijn vader en later zelfstandig – aannemer geweest. Later is hij makelaar geworden. Zijn hart lag echter in de bouw. 
Talloze mensen heeft hij met raad en daad bijgestaan. Mensen als Albert Kloppert zijn de kurk waar een gemeenschap van mensen op drijft.
Zo heeft hij een grote rol gespeeld in en rond de stadskerk van Sint-Elisabeth. Albert Kloppert was tot het laatst toe hét gezicht van het REG. Zijn betekenis voor het kerkgebouw en de instandhouding ervan is groot. Het is ontzettend bijzonder dat iemand zo lang en zo trouw zijn expertise ten dienste stelt van de samenleving. 
Zijn overlijden is dan ook een aderlating voor het REG, een verlies voor zijn collega-bestuurders en een gemis voor de parochie. 
Het kerkbestuur eert Albert Kloppert om wie hij voor velen was en wat hij voor tallozen heeft betekend. Wij leven mee met zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. 
Zij kwamen voor hem op de eerste plaats en zij zullen hun man, vader en opa – met vallen en opstaan – een nieuwe plek moeten geven in hun leven. Alle sterkte daarvoor wenst het kerkbestuur hen toe. 
Afscheid 

Voor Albert Kloppert was het vanzelfsprekend vanuit ‘zijn’ Elisabethkerk ten grave gedragen te worden. Zaterdag 24 november is er om 10.30 uur een kerkelijk afscheid voor deze dierbare en waardevolle Gravenaar. Hij wordt in besloten kring begraven op de algemene begraafplaats. 
Albert Kloppert ruste in vrede. 

Het kerkbestuur, 
Pastoor R. Aarden, voorzitter Mevrouw J. Brouwer-Straatman, secretaris 
Bron: digitale nieuwsbrief parochie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *