SAN wil snel duidelijkheid.

SAMENWERKING (24)
  • Sint Anthonis Nu wil snel weten waarom B en W niets hebben verteld over plannen tot vergaande samenwerking tussen drie gemeenten.
  • Maandag hoop SAN duidelijkheid te krijgen over het samenwerkingsproces.
SINT ANTHONIS
Sint Anthonis Nu (SAN) wil zo snel mogelijk duidelijkheid van B en W van de gemeente Sint Anthonis over het samenwerkingsproces in het land van Cuijk. Maandag tijdens de raadsvergadering hoopt SAN die duidelijkheid te krijgen. Coalitiepartij SAN, met vijf van de vijftien zetels samen met het CDA de grootste partij, verbaast zich erover dat B en W de gemeenteraad niet op de hoogte heeft  gebracht over het feit dat Grave, Cuijk en Mill en Sint Hubert de intentie hebben om ambtelijk volledig samen te gaan. Deze week bracht De Gelderlander de plannen over die samenwerkingsvorm tussen de drie gemeenten naar buiten.
“Wij hebben  van u geen mededelingen gekregen dat er dergelijke plannen lagen”, laat SAN-raadslid Kees Jozephs in een schrijven aan het college weten. “Deze week bereikte ons het bericht dat het voornemen tot samenwerking tussen de vijf gemeenten in het Land van Cuijk een onverwachte wending heeft genomen”, vervolgt Jozephs. “Volgens de berichten gaan Mill, grave en Cuijk binnenkort een zeer vergaande ambtelijke samenwerking aan. Wij hebben ons hierover verbaasd”.
Volgens Jozephs heeft de gemeenteraad meerdere malen bij het college aangedrongen om de samenwerking in het Land van Cuijk weer op te pakken. Het SAN-raadslid gaat er van uit dat hard gewerkt werd aan samenwerking tussen de vijf. Ook wil Jozephs weten of het college wel weet heeft van de plannen in Mill, Grave en Cuijk. En hij is benieuwd of Sint Anthonis is uitgenodigd om mee te doen met de plannen van de drie.
SAN wil op alle vragen zo snel mogelijk antwoord, het liefst maandag, maar in elk geval voor 10 juni. Die dag is er in Grave een raadsconferentie waarin de samenwerking tussen de vijf gemeenten het hoofdonderwerp is.

BRON: de Gelderlander/Maasland/vrijdag 6 mei 2011.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: