Laatste nieuws: Samenwerking Land van Cuijk. “De Suikerklont” verliest eerste stuk marmer, weer record sitebezoek, actie Graafse straatjes nu al succesvol, alle foto’s geplaatst. Hart van Grave: 24 koopappartementen verkocht!!!

1. Frank Stoffer constateerde dat bij de ingang van de dienstingang voor de politie en BHIC een stuk marmer ontbrak. Het ontbrekende stuk ligt in de hal onder de verwarming.

De Gelderlander schrijft:

Marmer van Graafs stadhuis afgebrokkeld.


Een stuk marmer is van de gevel van Graves stadhuis afgebrokkeld. Volgens een woordvoerster van Mooiland Maasland moet dat gisteren gebeurd zijn. De corporatie onderzoekt de precieze gang van zaken. Drie jaar terug ontstond discussie over het natuursteen. De platen zouden los kunnen laten.

Vrees geen vallend marmer, zegt Maasland.


Wie binnenloopt bij de gemeente Grave of woningcorporatie hoeft niet bang te zijn voor vallend marmer, zegt de woordvoerster van Maasland. De losgeslagen tegel zat op de onderste rij dicht bij een deur, een exemplaar  van ongeveer een onderarm hoog en een hand breed. 


“Waarschijnlijk is het een vochtprobleem, zo dicht bij de grond. Dan zou het bij een plaat ergens hoog aan het pand niet gebeuren. Maar toch. Het is speculeren. Over een week hopen we meer duidelijkheid te hebben”


In 2008 concludeerde onderzoeksinstituut TNO dat er niets mis is met het marmer. Stukken steen werden ondergedompeld in water en 48 keer 6 uur in een vrieskast gezet, zonder schade te lijden.

Reactie van Wil Baaijens die zich enorm in deze kwestie, vooral het bevestigen met lijmmiddelen enz., heeft verdiept:“Dit is mijn laatste e-mail over het stadhuis. Het is voor mij geen optie meer nog vrije tijd te besteden aan het onderwerp. Ik heb gezegd wat ik dacht te moeten zeggen.

De Raad praat momenteel (let wel praat) over integriteit zonder te beseffen wat de reikwijdte van dat woord is. Wat mij dan ook opvalt is dat integriteit alleen maar gedefinieerd wordt als de afwezigheid van fraude en corruptie (overigens vaak moeilijk te bewijzen) maar niet de koppeling gemaakt wordt naar kwaliteit en goed raadslidmaatschap. Integriteit is echter de maatstaf voor het beoordelen van de kwaliteit van het functioneren van personen en organisaties, in ons geval dus de gemeenteraad. Integriteit is ook een maatstaf of er wordt gehandeld conform de waarden en normen van goed raadslidmaatschap. In deze monistisch denkend raad waar partij- en persoonlijke belangen vaak prevaleren boven de belangenbehartiging van de burger is aandacht schenken aan het begrip Integriteit dan ook van groot belang.”Als Leo de Vreede, zijn Italiaanse zwager en marmerdeskundige heeft steeds zijn bedenkingen gehad op het aanbrengen en het materiaal, op zijn weblog reageert leest U dat ook later hier.


Mooiland Maasland moet ook maar eens onderzoeken hoe deze gevel weer opgeknapt moet worden; het is nu geen visitekaartje!!!

2. Het is voor de eerste keer sinds de site in de lucht is, oktober 2008, dat er meer dan 1000 paginabezoeken op een dag zijn geweest. Bezoekers bedankt. Blijf ook reageren.
3. De kerst- en nieuwjaarsactie van de Graafse Straatjes kan al als een succes de boeken ingaan. De klinkeractie 2010 is in volle gang. Het is een groot succes, met nu al ruim 19.000 ingevulde unieke nummers! Initiatiefnemers bedankt en blijf actief voor de binnenstad van Grave.

4. Alle foto’s van bezoeken aan Madelief, Pen en Stem, ‘t Akkoordje, Stadskoor Grave, brand bedrijfspand voorheen Maertens en Sneeuw in Grave zijn geplaatst.

5. Hart van Grave bericht via Huub Linders dat er al 24 appartementen verkocht zijn.

6. Gemeenteraden in Cuijk, Boxmeer, Grave en St.Anthonis namen moties aan over intensivering samenwerking. 

Een overzicht.
Sint Anthonis, Boxmeer, Cuijk en Grave.


Het was een hele klus om de betreffende moties te bemachtigen en op de site te krijgen. Grave gaf aan de griffier de opdracht. Andere gemeenten zadelden het college er mee op. KEERPUNT 2010 wil zo snel mogelijk met afgevaardigden van de vijf gemeenten rond de tafel gaan zitten en beslissingen nemen hoe verder met de samenwerking in het Land van Cuijk en de Noordelijke Maasvallei. Onze nieuwe burgemeester, ook de inwoners, moeten weten waar zij in de toekomst mee te maken krijgen. De raden moeten de piketpalen slaan.

Cuijkse motie

Graafse motie
St.Anthonis spreekt zich uit.
Boxmeerse motie

Eén gedachte over “Laatste nieuws: Samenwerking Land van Cuijk. “De Suikerklont” verliest eerste stuk marmer, weer record sitebezoek, actie Graafse straatjes nu al succesvol, alle foto’s geplaatst. Hart van Grave: 24 koopappartementen verkocht!!!

  • 21 december 2010 om 13:22
    Permalink

    Beste Jacques, bijstand bij een grote brand is al tientallen jaren geregeld in de gemeenschappelijke regeling waar alle gemeenten van de regio Noordoost-Brabant deel van uitmaken. De specialsmen, zoals ademlucht, verzorging en groot watertransport zijn toegewezen aan diverse gemeenten verdeeld over het totale gebied. Zo heeft Grave o.a. een ladderwagen die ook ingezet kan worden voor buur- en regiogemeenten zoals bijvoorbeeld Oss, Schaijk, Uden, Heumen, Wijchen etc.

    Beetje bijscholing van een oud-commandant:-)!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: