Grote brand legt heel voormalig bedrijfspand Maertens plat.

Daags na de brand wordt de aangerichte schade in beeld gebracht
Brand Grave:  politie gaat niet uit van brandstichting
In de nacht van maandag op dinsdag heeft er een grote brand gewoed in Grave, in een bedrijfspand aan de Koninginnedijk. Uit de wijde omtrek zijn korpsen naar de brand geroepen.
De eerste melding kwam om half twaalf. Toen zou het nog gaan om een autobrand, later bleek het te gaan om het bedrijfspand van BLS (Van den Broek Logistics Services BV). Blusvoertuigen uit onder meer Zeeland, Oss en zelfs Veghel en Erp en een ladderwagen zijn naar Grave geroepen om bijstand te verlenen. Het gebouw brandde tot de grond toe af.
De politie Brabant-Noord stelt geen onderzoek in naar de oorzaak van de brand. “Het pand is zodanig afgebrand dat de kans heel klein is dat we ooit sporen kunnen achterhalen. Bovendien wijst nu niets op brandstichting. Wat overigens niet wil zeggen dat de brand niet is aangestoken”, zegt een politiewoordvoerder.
In het pand zat onder meer een sportschool. Sporters konden dinsdagmorgen onverrichterzake weer naar huis.
Bron: website de Gelderlander.
Bron foto’s die ‘s nachts zijn genomen: Fred van Heesch, fotograaf van de Graafse brandweer, maakt al dertig jaar opnamen bij branden enz.   In het foto-archief meer opnamen. Later meer foto’s op de site van de brandweer Land van Cuijk.


Waarom alleen bijstand vanuit regio Oss, Veghel en Vught?

Huub zei:

Beste Jacques, bijstand bij een grote brand is al tientallen jaren geregeld in de gemeenschappelijke regeling waar alle gemeenten van de regio Noordoost-Brabant deel van uitmaken. De specialsmen, zoals ademlucht, verzorging en groot watertransport zijn toegewezen aan diverse gemeenten verdeeld over het totale gebied. Zo heeft Grave o.a. een ladderwagen die ook ingezet kan worden voor buur- en regiogemeenten zoals bijvoorbeeld Oss, Schaijk, Uden, Heumen, Wijchen etc.

Beetje bijscholing van een oud-commandant:-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: