Vrijwilligers brandweer voelen zich niet serieus genomen

De vrijwilligers bij de brandweer in de Veiligheidsregio Brabant-Noord, waartoe ook het Land van Cuijk behoort, voelen zich te weinig serieus genomen bij de omvorming van 21 brandweerkorpsen tot één organisatie. 

In een brief aan het dagelijks bestuur van de veiligheidsregio schrijft de Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers (VBV) dat zij ‘buitengewoon verbaasd’ is over het gebrek aan communicatie. 
‘Het kan naar ons oordeel toch niet de bedoeling zijn dat de vrijwilligers pas gehoord worden nadat alle zaken geregeld zijn die op deze groep van toepassing zijn en over hen gaan’.

 

Een afschrift van de brief is naar de gemeenteraden gestuurd.

De reorganisatie is al in volle gang. Per 1 januari 2011 moet er één korps zijn. 
VBV-secretaris Ton Kapteijns wijst erop dat het dagelijks bestuur na een discussie in gemeenteraden heeft aangekondigd dat er een ‘adviescommissie vrijwilligers’ zou komen, die de reorganisatie zou begeleiden. “Die is er echter nog steeds niet.
Tot maart is er nog informeel overleg over geweest. Daarna is het helemaal stilgevallen. Terwijl in de regio ongeveer 250 beroepsmensen en maar liefst 1000 vrijwilligers werken. De hele brandweer is dus afhankelijk van hen.”


Bron: website van de Gelderlander
P.S. Keerpunt 2010 heeft recentelijk bij de besluitvorming van de regio Noord-Oost Brabant nog een vurig pleidooi voor een goede communicatie met onze vrijwilligers gehouden.
Portefeuillehouder Wilma Delissen kan na de terugkeer van onze griffier Jos Roelofs vragen verwachten waarom de beloofde adviescommissie vrijwilligers nog steeds niet geïnstalleerd is. 


In deze regio zijn diverse brandweermensen lid van de VBV vernam ik na informatie ingewonnen te hebben bij waarnemend postleider Geert Broens. 


Ook in Grave wachten ze op de instelling van deze adviescommissie zoals die toen ook in de Graafse raads-vergadering beloofd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: