Ondernemer Ben Litjens in woning overvallen.

DOOR KOEN WIERIKS / de Graafsche Courant

Ondernemer Ben Litjens (63) is in de nacht van vrijdag op zaterdag door meerdere gewapende mannen overvallen in zijn woning. Litjens lag te slapen in zijn woning aan de Graafschedijk in Escharen toen hij plotseling werd belaagd door vermoedelijk vier mannen. De mannen sloegen en schopten hem en bedreigden hem met vuurwapens. Vervolgens hebben ze de woning van het slachtoffer doorzocht en zijn ze met een onbekende buit verdwenen. Litjens is onderzocht door ambulancepersoneel. Later kreeg hij toch wel veel last van zijn verwondingen en is hij alsnog naar het ziekenhuis gegaan. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en de technische recherche heeft sporen veiliggesteld.Vervolg elders:

Het besef moet nog komen. Zo denkt Ben Litjens. Vier gewapen- de mannen drongen vrij- dagnacht zijn slaapkamer binnen en takelde hem ern- stig toe. In de Graafsche Courant blikt Litjens terug op de noodlottige avond.
“Hoeveel dat pak stenen kost? Handel het buiten maar af”, roept Ben. De klant draait zich om en wandelt richting het werkterrein. Een grote bor-deauxdog waggelt hem achterna. Voor Ben Litjens is het gewone leven alweer begonnen. Geestelijk voelt hij zich goed. Lichamelijk vergaat het hem minder. Langs zijn rechterwang zit een flinke jaap, zijn bovenlip is gehavend en op zijn handen zitten schrammen. Hij hinkt met zijn been. Zwaar gekneusd. 
Ben over de aanval: “Opeens stonden ze er. In eerste instantie waren het drie knapen. Later kwam er nog een vierde bij. Ik besloot van me af te slaan. Maar met z’n drieën tegen een begin je niets. Ze bonden me vast en sloegen en schopten op me in. Een klap kwam aan als een mokerslag. Toen werd het even zwart voor mijn ogen. Voor de pistolen ben ik nooit bang geweest. Ik slik bloedverdunners. Het bloed gutste langs mijn wang. Ik had alleen angst voor teveel bloedverlies.
” Volgens Ben waren de mannen ongeveer een kwartier in zijn huis. Toen ze vertrokken belde hij zelf de politie. Daarna volgde er nog een controle in het ziekenhuis. Ben is geen onbekende in de gemeente. Zo waren er verschillende conflicten met de gemeente en buurtbewoners over vergunningen en overlast. Of de overval hier iets mee te maken heeft, weet Ben niet. 
Ook de politie kan dit bevestigen nog ontkennen. Ook bracht burgemeester Delissen afgelopen maandag een bezoek aan de Escharense ondernemer. Over medeleven heeft Ben sowieso niet te klagen: “Ik had wel vijftig gemiste oproepen op mijn mobieltje. Ook nu nog stromen de kaarten binnen. Ook van men- sen van wie je het niet zou verwachten. Dat heeft me enorm goed gedaan. Ik heb enorm veel geluk gehad. Ik denk dat de schok nog komt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: