Grave Lokaal

Informatie voor onze burgers over nieuwe wethouders.

Beste Anja, Matt en Harry,

De fractie Keerpunt 2010 is verheugd om – 2 maanden naar de verkiezingen – via de gemeente Grave bericht te hebben ontvangen van de sollicitatiecommissie, dat m.b.t. de procedure van nieuwe wethouders – op 10 mei a.s. definitieve beslissingen worden genomen.

Tevens dat wij op 11 mei a.s. hierover nader zullen worden bericht, alsmede over de verdere procedure.

Wij hebben dit bericht inmiddels op onze website geplaatst, zodat ook de burgers van Grave – uw en onze kiezers – er kennis van kunnen nemen.

Bij deze onze dank en proficiat gewenst.

fractie Keerpunt 2010


Jacques Leurs   Nel Schuts .

Wethouder Grave heeft al een naam.

Wie de nieuwe wethouders van Grave worden, staat zo goed als vast. Over een week moet ook bekend zijn om wie het gaat. en op dinsdag 1juni moeten ze aantreden. De coalitiepartijen VVD, CDA en LPG hebben hun keuze uit zeventien sollicitanten gemaakt, zeggen fractievoorzitters Matt Cruijsen (CDA) en Anja Henisch (LPG). Om wie het gaat, willen de partijen niet zeggen. Evenmin gaan ze in op de vraag of het om twee of drie wethouders gaat. Waarom dat nog niet bekend mag worden, willen ze ook niet zeggen.

Maandag zijn er “afrondende” gesprekken met de kandidaten. De beslissing valt volgens Henisch mogelijk laat op de avond.

De Graafse  gemeenteraad (vijftien zetels) wordt geregeeerd door VVD, CDA en LPG (samen negen zetels). Binnen de partijen was onenigheid over elkaars wethouderskandidaat. Daarna werd een open sollicitatierocedure gestart. Zeventien personen reageerden. De huidige wethouders Hans Bos (VVD) en Harry Opsteegh (CDA) nemen donderdag 20 mei afscheid.

Bron: de Gelderlander

P.S. Saillant detail: de wethouders nemen al afscheid voordat het nieuwe college gevormd is.

Een gedachte over “Informatie voor onze burgers over nieuwe wethouders.

  • Er wordt gepraat over poppetjes maar niet over de inhoud. Wanneer komt eens duidelijkheid over de inhoud van het coalitie-akkoord. Deze coalitie van non-communicatie heeft al veel kostbare tijd verspild!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *