De Gelderlander: Feest Los op de Loswal in Grave: Een dag en dan goed!

GRAVERMAAT: De Gelderlander schrijft over Feest op de Loswal. In mijn archief vond ik deze foto van een schets van de Loswal. 

Rik Marinussen moet zich laten testen

voor zijn eigen dancefeestje

Het is wat kort dag, maar aan de Loswal in Grave is zaterdag dan toch een feest. Dat feest zou twee dagen duren, maar dat ging door al het coronagedoe niet door.

Grave

Organisator Rik Marinussen (24) heeft besloten er een eendaags feestje van te maken onder de noemer Los op de Loswal. Een feest voor, volgens de coronarichtlijnen, maximaal 750 man. ,,Voor ons prima te doen.” Hij wilde ook eindelijk iets doen met zijn evenementenbureau 527 Events. Een paar jaar geleden had hij zijn eerste feest, in Ons Trefpunt in Velp. Dat was volgens hem een succes dat naar meer smaakte. En toen kwam het coronavirus.

Los op de Loswal – als tweedaags festival eerder afgelast – is zaterdag weer het eerste feestje van zijn hand. ,,Nu op één dag, dat is een bewuste keuze. Eén dag en dan goed.” Afgelopen donderdag hakte hij de knoop door. ,,Ik had me er al bij neergelegd dat het niet door zou gaan.”

Hoop op volle Loswal

Sterker nog, de betalingen voor de kaarten van het tweedaagse feestje waren al teruggestort. ,,Die verkoop liep aardig. Totdat er sprake van was dat het niet door zou gaan.” Marinussen moest weer helemaal opnieuw beginnen maar zit wat kaartverkoop betreft alweer over de helft. Hij hoopt op een volle Loswal. Hoopt dat mensen denken: ‘Het is hier het eerste dat weer mag. We nemen het ervan’. Hij omschrijft Los op de Loswal zelf als een dancefeest. ,,Met van alles wat, voor een brede doelgroep. House, feestmuziek. Hardstyle gemixt met commerciëlere muziek.” Twee lokale dj’s haakten af. De een kwam met zijn hand tussen de klep van de kofferbak, de ander boekte een vakantie toen het tweedaagse evenement niet doorging. ,,We hebben alternatieven gevonden.”

Het is nog even doorwerken voor Marinussen die vijfhonderd bezoekers moet hebben om quitte te spelen. ,,Heel rendabel is het nu toch al niet. Je mist die extra dag. Maar mensen zien dat je er moeite voor doet. Dat is voor de toekomst ook gunstig.” Het terrein wordt afgezet met hekken, het podium is te zien vanaf de Loswal, de bar aan de waterkant, de foodtruck met zitjes, de statafels. Om de sfeer te verhogen zet de organisator er wat gehuurde bananenbomen en palmbomen neer. En hij heeft een limbodansbaan. ,,Je kunt het wel heel basic houden, maar mensen nemen de moeite te komen. Dan moet je het ook leuk maken.”

Promotie is lastig

Wie mee wil feesten moet een vaccinatiebewijs hebben of een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement. Een coronaherstelbewijs van maximaal zes maanden oud mag ook. Rik Marinussen laat de controles aan de beveiliging over.

Los op de Loswal gaat door. ,,In principe staat het vast, daar maak ik me geen zorgen over. De besmettingen in Nederland lopen terug.” Is er alleen het puntje van de promotie. Flyers en posters voor het tweedaags festival kon hij terughalen. Tijd voor het onder de aandacht brengen van het eendaagse feest heeft hij nauwelijks.

Oh ja, nóg een dingetje. Om op zijn eigen feestje te mogen komen, moet Marinussen zich een dag van tevoren laten testen. ,,Ik ben nog niet volledig gevaccineerd.” Kaarten (21,50 euro) zijn te koop via 527events.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: